Konsert med James TW på Pustervik, Göteborg

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Jag kan tänka mig att skivbolagen har ett fokus att hitta nästa Jamie Cullum eller ännu hellre; nästa Ed Sheeran. Det sista blir kanske svårare, men jag får väldigt kraftiga Cullum-vibbar av unge herr James Taylor-Watts. När jag sedan ser honom på scenen här på Pustervik där den 19-årige britten inleder sin Europaturné slår det mig hur otroligt lik killen är Neil Patrick Harris. Om någon skulle spela honom som ung i en film så är det ju James TW.

Men det är inte film James kan bäst. Det är att sjunga låtar man kan relatera till. Det är också en del av checklistan för skivbolagen. Relaterbara låtar. Det gillade även kanadensaren Shawn Mendes som upptäckte den brittiska sångaren på YouTube och såg till att han blev signad till samma skivbolag. Så det är egentligen därför vi är här ikväll. Med vi menar jag i första hand tjejer i övre tonåren som, liksom Shawn, relaterar till låtarna.

Fast det är egentligen halva sanningen. En av anledningarna är att James fick en enorm hit med att spela in en cover på Natalie Imbruglias 90-tals klassiker Torn. Ikväll när James sjunger den låten gör han det mitt på golvet i publikhavet och utan PA. Det var ändå ganska mysigt måste jag säga. Folk runt mig spontansjunger tillsammans och jag kan tänka mig att de uppe vid baren inte hörde så mycket. Men som sagt charmigt.
Det är ett ganska bra ord på Taylor-Watts skulle jag säga. Han är charmig och lätt att tycka om. Han spelar igenom låtarna från sin debut-EP First Impressions plus en knippe nya låtar som ännu inte nått Spotify.

Efter en timma tackar James för sig och lämnar scenen. Som sagt, han är inte nästa Sheeran, men definitivt en charmig tonåring som kan få andra tonåringar att relatera till låtar om kärlek och när ens föräldrar går igenom en skilsmässa. Det räcker definitivt ett tag.
James TW
@Instagram


Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
5 / 10

James TW är mer charmig än uppstickare inom brittisk singer-songwriter-pop när han kommer till Pustervik för att just charma den övervägande tonårspubliken.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Share.

Comments are closed.