Jag kan tänka mig att skivbolagen har ett fokus att hitta nästa Jamie Cullum eller ännu hellre; nästa Ed Sheeran. Det sista blir kanske svårare, men jag får väldigt kraftiga Cullum-vibbar av unge herr James Taylor-Watts. När jag sedan ser honom på scenen här på Pustervik där den 19-årige britten inleder sin Europaturné slår det mig hur otroligt lik killen är Neil Patrick Harris. Om någon skulle spela honom som ung i en film så är det ju James TW.

Svensk Pop

Men det är inte film James kan bäst. Det är att sjunga låtar man kan relatera till. Det är också en del av checklistan för skivbolagen. Relaterbara låtar. Det gillade även kanadensaren Shawn Mendes som upptäckte den brittiska sångaren på YouTube och såg till att han blev signad till samma skivbolag. Så det är egentligen därför vi är här ikväll. Med vi menar jag i första hand tjejer i övre tonåren som, liksom Shawn, relaterar till låtarna.

Fast det är egentligen halva sanningen. En av anledningarna är att James fick en enorm hit med att spela in en cover på Natalie Imbruglias 90-tals klassiker Torn. Ikväll när James sjunger den låten gör han det mitt på golvet i publikhavet och utan PA. Det var ändå ganska mysigt måste jag säga. Folk runt mig spontansjunger tillsammans och jag kan tänka mig att de uppe vid baren inte hörde så mycket. Men som sagt charmigt.
Det är ett ganska bra ord på Taylor-Watts skulle jag säga. Han är charmig och lätt att tycka om. Han spelar igenom låtarna från sin debut-EP First Impressions plus en knippe nya låtar som ännu inte nått Spotify.

Efter en timma tackar James för sig och lämnar scenen. Som sagt, han är inte nästa Sheeran, men definitivt en charmig tonåring som kan få andra tonåringar att relatera till låtar om kärlek och när ens föräldrar går igenom en skilsmässa. Det räcker definitivt ett tag.
James TW
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
5 / 10

James TW är mer charmig än uppstickare inom brittisk singer-songwriter-pop när han kommer till Pustervik för att just charma den övervägande tonårspubliken.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.