Evelyn Mali - Ishav

Nordiska Favoriter

Förra veckan skrev jag om norska sångerskan och låtskrivaren Evelyn Mali och hennes fina debutsingel Ishav , en låt som genom ett samarbete med Big Hall Audio fick ett elektroniskt sound. Ett lyckat samarbete och det ska bli spännande att se vad hon släpper för musik härnäst.

För att få reda på lite mer om henne och för att höra vad hon har på gång framöver så gjorde jag en intervju med henne som du kan läsa här!

Berätta lite om dig själv.

Jag heter Evelyn Mali Moen , är 23 år och kommer från en liten by i norra Norge som heter Mosjøen.

Vad fick dig att börja göra musik?

Jag föddes i en väldigt musikalisk familj, med en storebror som är låtskrivare och en pappa som spelar gitarr. Så det tog inte lång tid förrän jag plockade upp gitarren och själv fann pappret och pennan. Jag hittade tidigt spelglädjen då vi i familjen spelade mycket tillsammans, det är något som jag är väldigt tacksam för idag.

Berätta om din debutsingel Ishav.

Den handlar om att ge sitt hjärta till någon, utan att få något särskilt tillbaka. Och att det är lätt att godta det när man är förälskad.

Ishav har gått igenom en lång process. Den startade i flickrummet då jag skrev ner ett par rader jag gått och tänkt på i några dagar, de blev senare refrängen. Jag var väldigt inspirerad av naturen runt omkring mig och jag gillar att använda bilder och metaforer när jag skriver.

Du har inför din debutsingel samarbetat med Big Hall Audio, hur kom det samarbetet till?

Tor-Eric Lorentzen , en av producenterna, är också från Mosjøen. När han pluggade spelade jag in ett par låtar i hans pappas studio som vi fått låna. Något år senare när Big Hall Audio startat upp fick jag plötsligt ett mail men en fil där min akustiska version av låtan fanns, men då med en ny ljudbild. Han frågade mig om det var något jag skulle vilja jobba vidare med och jag sa självklart ja!

Du skriver visor och nu har i alla fall din första singel fått ett elektroniskt sound. Är det ett spår som du kommer att fortsätta på?

Det är det! Vi är väldigt nöjda med ljudbilden och även om vi fått ett elektroniskt sound så finns många element från vistraditionen med. Jag gillar att kalla det elektronisk visa!

Vad inspirerar dig när du skriver musik?

Som jag sa tidigare så är naturen väldigt viktig för mig. Men jag försöker att vara öppen för att inspireras var som helst, även i vardagen. Det kan vara en dialog i en film, en känsla jag får när jag hör en låt på radion. Även mina vänners och mitt egna liv.

Vad för musik lyssnade du på när du växte upp? Är det något som påverkar dig nu när du själv skriver musik?

Tack vare min brors varierade musiksmak lärde jag mig tidigt att uppskatta många olika genrer tidigt. Jag är väldigt tacksam för det idag i och med att jag då hämtar inspiration från ett väldigt brett spektra. Men det kanske ändå är singer/songwriter traditionen som ligger mig närmast hjärtat.

Har du album eller EP gå gång? Har du mycket färdigt material?

Jag har mycket på lager, både färdiga låtar och låtidéer. Först ut är en EP!

Vad har du för drömmar inför framtiden?

Det är att få hålla på med det som jag gillar allra mest – musik!

Vad händer för dig under 2016?

Jag tror att 2016 kommer att bli ett väldigt spännande år! EP:n ska färdigställas först och främst. Sen blir det fokus på att spela live och starta nya projekt i studion.

Lyssna på Ishav här!

Evelyn Mali @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011