Det är dags att stifta bekantskap med indiepopbandet Umarell från Stockholm.
Just bandnamnet Umarell är ett ord som beskriver äldre män som gillar att kika på byggarbetsplatser och gärna påpeka hur saker ska göras för de som jobbar. Något som blev till ett smart bandnamn måste jag säga.

Favoriter Apple Music

Svarar aldrig är den energifyllda debutsingeln med bandet och det visar sig att de faktiskt gör det, för här hittar du en intervju med killarna för att lära känna dem lite bättre.

Vilka är Umarell och när bildades bandet? 

Vi heter Albin, David, Jonathan och Viktor. Umarell blev ett band våren 2021 efter att Viktor ägnat ett pandemiår åt att lära sig musik och Albin blivit imponerad. 

I vilket tillfälle passar er musik som bäst tycker ni? 

När man är ledsen och vill bli glad, när man är ledsen och vill fortsätta vara ledsen, när man är glad och vill bli ledsen, eller när man vill vara glad och fortsätta vara glad. Man får kanalisera ångestenergin precis som man behagar!

Vilka artister inspireras ni själva av? 

Inspiration tas frisk av allt från Blink-182 och Tony Hawk Pro Skater-soundtrack, via Brand New och Taking Back Sunday till Joyce Manor och Touché Amoré

En livslång konsumtion av svensk indie satte också sin prägel på hur låtar skrevs. [Ingenting] kanske står ut från mängden där.

Med år där kommunen stängt konsertlokaler på löpande band i Stockholm känns det som livepulsen börjar öka igen med nya ställen som poppar upp. Var är era favoritställen i staden för tillfället? 

Viktor spelade med sitt andra band (The Family Bible) på Landet i somras. Det var ju en otroligt härlig nostalgikick att återbesöka. Länge leve Landet.

Tre fjärdedelar av Umarell bor dessutom i Årsta så vi skulle sprida grannosämja om vi inte dessutom nämnde Slakthusområdets fina alternativ, med Hus 7 och Slaktkyrkan som praktexempel. 

När ni skriver musik, hur ser fördelningen ut mellan er? Vem gör vad?

Det varierar. Olika demos och utkast som bollas fram och tillbaka tills vi har en färdig form att gjuta i. Det enda som är konstant är att allt laddas upp i Google Drive-mappen “ROCKERS DELUXE”.

Hur kom ni fram till bandnamnet?

David snubblade över uttrycket när han var överförfriskad och kom med förslaget – kanske lite för peppad – och övriga tyckte det var toppen. Det är ett bra ord!

Det känns ju som ni har en bit kvar till pensionsåldern, men har ni också en fascination av byggarbetsplatser?

Jonathan har renoverat hemma nyligen, så han är skittrött på byggarbetsplatser. Vi räknar med att det kommer med åren. 

Ni gillar milkshakes läste jag. Vilken smak är favoriten och ska en milkshake alltid toppas med grädde? 

Alla milkshakes är välkomna, men för den sanna Umarell-upplevelsen gäller Burger Kings Creamy Shake Espresso & Caramel. Grädde gör gott för en milkshake och komplementerar hettan när de har Spicy Week.

Berätta om er debutsingel Svarar aldrig. Vad handlar låten om och hur arbetade ni fram den?

Det började med att Albin hade ett coolt gitarriff och frågade David om han hade nåt textutkast. Det hade han. Sen fyllde vi på utkastet med fler ord och satte toner till dem. Den handlar väl främst om självhat för att man slarvar i relationer.

Vad kan vi se fram emot från er i en nära framtid? Blir det till exempel någon livespelning eller album? 

Album mixas för fullt. Sångpålägg i Viktors garderob är sista pricken över i:et. Fullständigt album i höst – 10 bangers att gråta till! Spelning när vi är klara med det kanske?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011