Mattias Hoffert är just nu aktuell med albumet Clownens Svanesång där vi bjuds på nio poplåtar som vuxit fram under två år vid pianot hemma i Halmstad. En av dem är Dom på förhand dömda. En nostalgisk poplåt om att vara oskiljaktiga i ungdomsåren, men att man plötsligt bara går skilda vägar. Oftast är det livet som kommer emellan. Man flyttar ifrån varandra, får jobb, familj. Som sagt, livet händer och de där bandet man hade är inte längre så starka. Kanske är det slumpen som avgör. Men det är helt klart en intressant iakttagelse som jag tror många känner igen. För hur många vuxna har samma vänner idag som de hade när de var 15?

Tyckte det var en spännande tanke och en stark poplåt måste jag säga.

Om låten berättar Mattias för bloggen:

”Nästan alla mina låtar får texter som hämtas från det personligt upplevda. Men… inte den här låten egentligen. Jag hittade en melodislinga jag gillade och skrev klart musiken ganska snabbt. Texten kom också ganska omedelbart, vilket inte alltid är så självklart, och den byggdes utifrån den inledande raden: Såg dig häromdan på 6:an men tittade sedan bort. Tyckte helt enkelt att det var en snygg inledning.

Även om texten inte relaterar till en personlig erfarenhet, som mina andra texter oftast gör, så kan man väl säga att inspirationen kommer från livet och dess berättelser som jag sett på nära håll men också har fångat i samhället i stort.”

Du hör låten här nedan och länkarna tar dig även till hela albumet om du vill lyssna mer på Clownens Svanesång.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.