Den tredje singeln från Frankie Goes To Hollywoods debutalbum Welcome to the Pleasuredome från 1984 var balladen The Power of Love. En makalöst snygg powerballad producerad av Trevor Horn med stråkar och stora känslor, medan sångaren Holly Johnson beskrev kärlekens kraft.
Låten släpptes den 19:e November tillsammans med en musikvideo med ett bibliskt tema när Jesusbarnet föddes och de tre vise männen kom på besök. Ganska långt ifrån de kontroversiella musikvideor bandet släppt till de två tidigare singlarna Relax och Rage Hard. Men det var just den videon som gjorde att låten från spelades mycket vid kommande jular och ingick i en hel del julsamlingar som släpptes i Storbritannien.
Ändå imponerande år av berg- och dalbana för bandet. De blev portade från BBC Radio för att de sjöng om oralsex på singeln Relax och sedan blev de starkt förknippade med julen med en låt som inte ens handlar om jul, utan om just kärlekens kraft. Sex och mysjul, det är FGTH det.

KMR Studios

The Power of Love blev bandets tredje raka etta i Storbritannien och hölls sig på den brittiska förstaplatsen tills Band Aid släppte Do they know it’s Christmas i början av December (på vilken Holly Johnson är med och pratar in en hälsning på b-sidan av singeln).
Även ute i Europa blev singeln en hit under perioden med topp-10 placeringar i bland annat Västtyskland, Spanien, Italien och Nederländerna. I Sverige nådde singeln faktiskt ”bara” en fjortondeplats, men det gick bättre på Island där låten också blev etta.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.