Den tredje singeln från Frankie Goes To Hollywoods debutalbum Welcome to the Pleasuredome från 1984 var balladen The Power of Love. En makalöst snygg powerballad producerad av Trevor Horn med stråkar och stora känslor, medan sångaren Holly Johnson beskrev kärlekens kraft.
Låten släpptes den 19:e November tillsammans med en musikvideo med ett bibliskt tema när Jesusbarnet föddes och de tre vise männen kom på besök. Ganska långt ifrån de kontroversiella musikvideor bandet släppt till de två tidigare singlarna Relax och Rage Hard. Men det var just den videon som gjorde att låten från spelades mycket vid kommande jular och ingick i en hel del julsamlingar som släpptes i Storbritannien.
Ändå imponerande år av berg- och dalbana för bandet. De blev portade från BBC Radio för att de sjöng om oralsex på singeln Relax och sedan blev de starkt förknippade med julen med en låt som inte ens handlar om jul, utan om just kärlekens kraft. Sex och mysjul, det är FGTH det.

Följ på Apple Music

The Power of Love blev bandets tredje raka etta i Storbritannien och hölls sig på den brittiska förstaplatsen tills Band Aid släppte Do they know it’s Christmas i början av December (på vilken Holly Johnson är med och pratar in en hälsning på b-sidan av singeln).
Även ute i Europa blev singeln en hit under perioden med topp-10 placeringar i bland annat Västtyskland, Spanien, Italien och Nederländerna. I Sverige nådde singeln faktiskt ”bara” en fjortondeplats, men det gick bättre på Island där låten också blev etta.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011