1995 släppte David Bowie albumet Outside som producerats av Brian Eno. Ett konceptalbum som inspirerats av serien Twin Peaks, där vi får följa en detektiv vid namn Nathan Adler, som ska utreda mordet på en 14-årig flicka.

DOLBY ATMOS

En av låtarna på albumet var Hallo Spaceboy. En ganska aggressiv låt som hämtat inspiration från den industriella elektroniska musiken, blandat med rock. Kanske inte den roligaste låten på albumet – min favorit kommer nog alltid att vara Strangers when we meet.

Men när det var dags att släppa Hallo Spaceboy som den tredje singeln från albumet året därpå, var det inga mindre än Pet Shop Boys som remixade låten.
Borta var den mer experimentella och tunga stilen och istället fick vi glittrande elektronisk pop som funkade lika bra på dansgolvet som på topplistorna. Men samtidigt behöll remixen lite av det skeva från originalet, vilket i min värld gör den ganska intressant. Sedan tog Chris Lowe in delar från Bowies Space Oddity och lyckades med det få låten att bli en del i historien om Major Tom som Bowie sjunger om på den låten, samt Ashes to ashes. Snygg homage till Bowies musikhistoria skulle jag säga.

För den som gillar lite längre remixar som ändå håller sig till originalet, så kan jag verkligen rekommendera den lysande 12″-remixen av Hallo Spaceboy som är härligt over the top och lite av en klassisk 80-talsremix med extra långt intro och mellanparti. Mer av det goda, som det heter.

Hallo Spaceboy tog Bowie till en 12:e plats på den brittiska singellistan och blev med det den största kommersiella succén för sångaren från albumet Outside. En placering låten även fick här hemma i Sverige.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011