The Lost Boys är helt klart en favoritfilm från 80-talet. Joel Schumachers tonårsfilm om vampyrer i den lilla kuststaden Santa Carla i Kalifornien. Framförallt så tyckte jag soundtracket var riktigt läckert och fastnade som så många andra för låten Cry little sister som i filmen framfördes av Gerard McMann. De suggestiva trummorna i inledningen, kyrkorgeln och barnkören gjorde att jag liksom föll pladask för låten.

Nu har Chvrches spelat in en version av låten för filmen Nightbooks. Borta är den stora och härligt camp produktionen från originalet och istället blir det en mer emotionell och avskalad version med en elgitarr i första versen innan vi får ett ekande beat som bygger på arrangemanget i andra. Snyggt och väldigt stämningsfullt som känns som en värdig tolkning av låten. Bland annat har Marilyn Manson gått all in i sin tolkning för några år sedan, men då mer färgad av originalet än denna version.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.