Moist jobbar just nu på coveralbumet Refurbished, där han tolkar favoritlåtar från 80-talet. Först ut var The Cars klassiker Drive som framfördes av Johannes Kotschy och som du kan läsa mer om här i bloggen.

Popmuzik Podcast

Andra singeln från samlingen är ingen mindre än powerballadernas powerballad. Jag snackar såklart om I wanna know what love is med Foreigner från 1984. Här framförd av Maria Marcus som Moist jobbat med flertal gånger tidigare.
Resultatet är vackert och vemodigt. Mer filmiskt svävande än originalet och stråkarrangemanget av Yoed Nir är verkligen att dö för. Jag som kan känna att just Foreigners original kan kännas lite uttjatad, trots att den i sig är fantastisk, så blåser Moist liv i låten igen tillsammans med Marcus.

Om arbetet med låten berättar Moist:

”Valet av I wanna know what love is var ganska enkelt eftersom det är en av mina största favoriter från 80-talet. Men det var också svårt att arbeta med en låt som jag lyssnat på så mycket och det finns en hel del fantastiska versioner som andra har gjort tidigare, som till exempel Amason. Men vi gjorde vår grej. Det var efter att vi hade slutfört denna låt som tanken på att göra ett helt album med covers föddes.”

Moist

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.