Sirqus Alfon består av Erik Rosales, Martin Östman och Henrik Strindberg. De började som gatuartister och hamnade sedan på de stora scenerna samt att de bland annat har medverkat i tv-program som America’s Got Talent och World’s Got Talent. Det är i grunden en grupp som låter tekniken samspela med det mänskliga, när de använder laser, optiska illusioner, videoloopar och musik för att forma ett helt eget sceniskt uttryck.

Nu är det dag för gruppen att släppa singeln Strike a Pose. En låt som är ett samarbete med producenten Markus Jägerstedt. Resultatet är en läcker elektropoplåt som osar punk, moombahton, vocoders, nutid, retro samt vars rytm och lekfulla produktion för tankarna till något som skulle kunna vara en mix av Major Lazer, Yello och Afrika Bambaataa.

”I Markus Jägerstedts studio har vi förvandlat minnena från våra äventyr till klibbiga ljud, grävt djupt ner i synthhögarna och skapat det knastrigaste, vackraste dunket, som en utmaning till dina högtalare att orka med. Det är hyllningar till dansmusikens skitigaste barn, techno, moombahton, UK garage och trap.” 

Resultatet blir helt klart något utöver det vanliga i musikvärld måste jag säga. Jag tyckte i alla fall att Strike a Pose var sjukt läcker.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.