Och där inleder The Weeknd ytterligare en era av briljant pop. Det är nästan lite provocerande hur otroligt begåvad Abel Tesfaye är som låtskrivare och visionär. Men jag var illa kvickt tvungen att ta en närmare titt på låtskrivarlistan, för det kändes alldeles för catchy och pop för att inte ha svenska låtskrivare med. Och mycket riktigt Max Martin och Oscar Holter finns med. I den nya pulserande singeln Take My Breath får vi likt albumet After Hours stora syntar och nostalgiska vibbar. I sann The Weeknd anda handlar låten om tjejer, farliga utekvällar kärlek och sex. Han bibehåller sin otroliga mystik och flirtar även bitvis med döden. I samband med låtsläppet passar artisten på att väcka liv i sin podcast Momento Mori (kom ihåg att du är odödlig).

Produktionen tilltalar mig på en nivå som är orimlig och likt den perfektaste av godispåsar. Singeln kompletteras med tillhörande video där vi ser vi artisten vandra i gryningen och längst en lång hall innan scenerierna ändras och vi transporteras till klubben. En klubb där vi ser The Weeknd dansa tätt intill en mängd kvinnor och andas syrgas från mask. Från början var videon tänkt att premiärspelas innan filmen The Suicide Squad på utvalda IMAX-biografer. Men med mängden stroboskopljus som tittaren utsätts för blev den klassad som potentiell utlösare av ett epilepsianfall. Artisten fortsätter att chocka och skapa rubriker men musiken förblir lika jäkla stark och bra. 

Om nya albumet säger The Weeknd: 

Quincy Jones möter Giorgio Moroder möter de bästa plattorna i ditt jävla liv. Det är det album jag alltid har velat göra.”

The Weeknd

Ni ser videon här i bloggen på egen risk och hör låten på valfri streamingtjänst. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply