Och där inleder The Weeknd ytterligare en era av briljant pop. Det är nästan lite provocerande hur otroligt begåvad Abel Tesfaye är som låtskrivare och visionär. Men jag var illa kvickt tvungen att ta en närmare titt på låtskrivarlistan, för det kändes alldeles för catchy och pop för att inte ha svenska låtskrivare med. Och mycket riktigt Max Martin och Oscar Holter finns med. I den nya pulserande singeln Take My Breath får vi likt albumet After Hours stora syntar och nostalgiska vibbar. I sann The Weeknd anda handlar låten om tjejer, farliga utekvällar kärlek och sex. Han bibehåller sin otroliga mystik och flirtar även bitvis med döden. I samband med låtsläppet passar artisten på att väcka liv i sin podcast Momento Mori (kom ihåg att du är odödlig).

Popmuzik Lover Patreon

Produktionen tilltalar mig på en nivå som är orimlig och likt den perfektaste av godispåsar. Singeln kompletteras med tillhörande video där vi ser vi artisten vandra i gryningen och längst en lång hall innan scenerierna ändras och vi transporteras till klubben. En klubb där vi ser The Weeknd dansa tätt intill en mängd kvinnor och andas syrgas från mask. Från början var videon tänkt att premiärspelas innan filmen The Suicide Squad på utvalda IMAX-biografer. Men med mängden stroboskopljus som tittaren utsätts för blev den klassad som potentiell utlösare av ett epilepsianfall. Artisten fortsätter att chocka och skapa rubriker men musiken förblir lika jäkla stark och bra. 

Om nya albumet säger The Weeknd: 

Quincy Jones möter Giorgio Moroder möter de bästa plattorna i ditt jävla liv. Det är det album jag alltid har velat göra.”

The Weeknd

Ni ser videon här i bloggen på egen risk och hör låten på valfri streamingtjänst. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011