Att vara ung och tampas med insikten att man måste växa upp kan ibland väga otroligt tungt på ens axlar. Något irländska Tadhg Daly sprider ljus över i sin nya singel Forever Young. 

Forever Young är en berättelse om smärtan och förvirringen som jag kände när jag växte upp och försökte hitta min plats i världen. Sett genom ögonen på en tonåring som mobbas i skolan på gränsen till sammanbrott ensam i sitt sovrum. I refrängen talar jag till mitt yngre jag … ”Det är okej att känna så här”. 

Tadhg Daly

Med smärta i rösten får vi här en rörande låt som troligtvis både unga och vuxna kan förlika sig med. Produktionen är i gränslandet mellan pop, indie och singer/songwriter. men bär på en explosionsartad refräng och påminner faktiskt rätt mycket om Tom Grennan. Speciellt förtjust är jag i hårdheten från trummorna som kontrasteras med de virvlande elektriska syntarna. Om jag skulle sammanfatta detta med ett ord så är det lovande. Tadhg Daly skulle lika gärna kunna vara nästa stora grej. Passande nog är en debut-EP påväg där han får visa hela sitt artisteri och jag är helt klart spänd inför detta släpp. Den fem spår långa EP:n delar samma titel som singeln Forever Young. Och här kommer ateisten berätta sin egen unika historia om att övervinna motgångar och kämpa mot inre demoner, som alla har lett honom till en karriär inom musik. 

Mot bakgrunden att Tadhg blivit sedd som en outsider hela sitt liv, kan jag med all säkerhet säga att ingen kommer se honom som utanför när ni lyssnar in nya låten Forever Young. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply