Joel Ansett är en singer-songwriter från Denver, i Colorado. Han är just nu aktuell med sin EP:n I Should Get Some Rest. En samling låtar som bygger på just trötthet. Något som Ansett även sjöng lite om på den avslutande låten Dwelling Place från albumet A Place I Knew Before från 2019 där sångaren sjunger ”weary of the wars I can’t escape”. När sångaren gick igenom låtarna märkte han att de alla kretsade kring just tröttheten. Trött på höga ljud. Trött på sin egen trasighet. Trött på att hoppas på saker och bli sviken. Trött på att vara orolig.

Det blir fyra låtar som tar oss med i sångarens tankar kring just detta ämne. Själv blev jag väldigt fäst vid inledande låten Ease, som även var en tidigare singel från EP:n. En behaglig låt som inleds med en gitarr innan den byggs på med piano och rytmer. Lite som att sångaren försöker få känslan han vill uppleva igenom just arrangemanget. Ett inre lugn.

Joel berättar för bloggen:

”Den här låten är ett rop till alla människor som hjälper min hjärna att sluta rusa runt så mycket. Mina tendenser att göra alla till lags kan slitna ut mig och jag blir alltmer tacksam för vänner som har en lugnande närvaro och som kan hjälpa mig att vara min faktiska jag.”

Du hör låten här nedan och om du gillar det du hör så tycker jag du även ska kasta dig över hela EP:n. För den är väldigt fin.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply