Mathias Björklund är en artist från Eskilstuna som här debuterar med singeln Livet tillbaka. En härligt medryckande indiepoplåt som beskriver känslan man får när man varit nere på en mörk plats men känner att det börjar ljusna och man ser att en positiv framtid kommer. Känslan av att ingenting kan stoppa en och man kan göra vad man vill.
En upplyftande känsla som här blir till ett härligt arrangemanget med bland annat blås och piano.

DOLBY ATMOS

Jag bad Mathias berätta mer om sig själv, inspiration och musiken i denna intervju.

Berätta lite kort om din musikaliska bakgrund.

Från början tog jag pianolektioner som liten. Sedan har jag mest sedan 13-14 års åldern spelat gitarr och sjungit hemma. De senaste åren har jag skrivit lite egna låtar och det är en av dem som jag nu har gett ut. Så jag har mest suttit hemma med min gitarr och spelat själv inte varit med i något band eller så.

Vilka artister har inspirerat dig själv genom åren?

Det finns många artister som har inspirerat mig. Håkan Hellström, Thomas Stenström, Elton John och Simon & Garfunkel är några exempel.

Eskilstuna är väl för de flesta förknippat med Kent. Men hur är staden idag som musikstad?

Så är det och det med all rätt. Kent är det största inom musik från Eskilstuna. Jag skulle säga att det finns några unga intressanta artister och band idag som har kommit fram de senaste åren. Men egentligen är inte Eskilstuna så mycket mer än Kent för Sverige i stort och deras popularitet är svår att nå.

Om inte musik, vad har du för andra passioner i livet?

Sport i största allmänhet och framför allt fotboll är min stora passion.

Vad är det du själv går igång på i en bra låt? Vad brukar fånga ditt intresse?

En bra melodi och en bra text. Det kan vara allt ifrån en bra refräng eller ett bra riff. Att en låt förmedlar en känsla är viktigt för mig oavsett om det är en positiv eller negativ känsla.

Du berättar att Livet tillbaka beskriver känslan när man kommer från en mörk plats och känner hur saker ljusnar igen. Är det självupplevt och hur tog du dig isåfall till ljuset igen?

Det är delvis självupplevt då jag har skrivit låten tillsammans med min kompis Kevin. Låten kom till under pandemin när det mesta i samhället var stängt och man var ganska isolerad och nedstämd. När vi sakta började återgå till det normala igen kom en positiv känsla och det är bland annat den känslan som jag ville förmedla med låten.

Känslan av låten är ändå härligt positivt. Hur var känslan i dig när du skrev låten?

Känslan när jag skrev låten var positiv. Det var ur en positiv känsla jag fick att man kan göra vad jag vill igen som låten kom till.

Berätta hur du arrade låten så den blev så som den låter idag.

Jag skrev låten med akustisk gitarr. Sedan hjälpte min producent Robert Kolar mig till att få till helheten som den låter nu utifrån mina önskemål.

Detta är din debut. Vad kan vi förvänta oss mer från dig?

Det finns en del idéer hos mig på andra låtar så ni kan förvänta er att det kommer fler låtar så småningom.

Om du får drömma fritt, var hoppas du de första åren som artist tar dig?

Jag hoppas att såklart att så många som möjligt vill lyssna på min musik och uppskattar det jag gör. Sedan vill jag gärna komma ut med fler låtar och så småningom vill jag även spela live och möta publiken.

-Du hör Mathias Björklunds debutsingel Livet tillbaka här i bloggen:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011