Sensommaren och tidig höst är här! Vad passar då bättre än att kicka igång denna underbara tid på året med glädjefylld indiepop Theodor Backman ger oss den lysande singeln Överexponerad himmel. En titel som måste tilläggas är genialisk och faktiskt väldigt poetisk. Trallvänliga melodier möter sköna basgångar och självklart passade vi på att ställa några frågor till denna inom en snar framtid EP-debuterande artist.

Popmuzik Lover Patreon

Aktuell med singeln Överexponerad himmel berätta om valet av titel, varför blev det den?

-Det var faktiskt titeln som kom till först, innan jag varken hade ackord eller melodi. Jag och en kompis var ute en dag och fotade lite och på en bild så blev himmeln överexponerad och då sa vi båda ’’fan det där är en bra titel’’ och så var jag snabbast med att paxa den!

Vad handlar låten om?

-Den handlar väl typ om att vara på fest med sina bästa vänner eller kanske någon man är kär i, och sådär naivt förälskad i hela världen som man kan vara på en sommarfest framåt småtimmarna haha.

Helheten känns dansant och glad, var det syftet från början?

-Ja men det var det faktiskt, jag tyckte att titeln hade något lite berusat över sig och då kändes det självklart att soundet också skulle vara det. För när jag är berusad vill jag ju dansa!

Ditt sound andas organisk spelglädje, hur har du kommit fram till att det är så här du vill att det ska låta?

-Jag har alltid varit ett fan av inspelningar där man typ hör att det är inspelat live, det samspelet går ju liksom inte att få till på något annat sätt. Och så är det väl det då jag får mest feeling också.

Spelar du alla instrument själv?

-Nja, kanske om midikeyboard kan räknas till trummor! Nej som tur är har jag otroligt duktiga musiker som vänner!

Berätta lite om din musikaliska bakgrund?

-Jag började spela trombon när jag var typ 8 tror jag. Jag tänker ofta att det var synd att jag slutade med det, jag började spela fotboll istället men det är ju mycket coolare att spela trombon? Det är ju coolare än att spela gitarr också för den delen. Men ja sen började jag i alla fall spela gitarr och skriva låtar i de senare tonåren och sen dess har det gått utför!

Vad var det som gjorde att du startade ett soloprojekt?

-Jag är för dålig musiker så det var väl min enda chans att få vara med i ett band. En riktig låtskrivarklyscha!

Om du skulle beskriva din musik med tre ord vilka skulle det vara?

-Moment of clarity, haha.

Vad är det allra svåraste, kontra lättaste med att skriva musik?

-Det lättaste är väl att bli inspirerad av andras fantastiska musik, och det svåraste är uppvaknandet när man inser att det inte blev lika fantastiskt.

När du inte skriver egen musik vad lyssnar du på för något då?

-Oj det kan verkligen vara vad som helst. Det senaste har jag lyssnat mycket på bland annat The Tough Alliance, Terra och Pink Floyds tidiga plattor med Syd Barret i spetsen. Jag försöker alltid att hitta ny musik också, jag älskar att lyssna på radio och lyssnar mycket på P3 och P2 för att hitta ny musik.

Debuten hette Du & jag vs världen vad betydde den låten för dig?

-Den är skriven som någon sorts reaktion på oroligheter jag sett på tv och som finns i mitt egna lilla huvud. Jag lyckades kanske inte stilla min oro något nämnvärt men den gav i alla fall lite tillfredsställelse i stunden när jag skrev den.

Hur har responsen varit på din musik sedan du debuterade?

-Den har varit så fin! Jag har fått superfin respons från mina vänner och folk i min närhet, några har skrivit och berättat att dom hört den på radion också. Mormor har sagt att hon lyssnar på den varje dag, och det betyder ju allt egentligen.

I höst kommer din första EP. Vad kan vi förvänta oss av Tusen Nålar?

-Jag har fått lite beslutsångest kring titeln, så namnet Tusen Nålar är än så länge arbetstiteln! Men den blir 4 spår, varav två av dom är Överexponerad himmel och Du & jag vs världen. De två andra är av lite annan karaktär, det första är ett instrumentellt pianospår som är en hyllning till Gotland och som innehåller bland annat slidegitarr, vågskvalp och måsskrin. Det andra är själva titelspåret och det är en låt som jag skrev när jag bodde på Gotland. Det är en dreampop-ballad med trummaskiner blandat med akustiska trummor, varierande taktarter och kanske min flummigaste text hittills haha. Men det är också den låten som fick mig att känna att jag kanske ändå ska ta o släppa lite egen musik, så den har betytt och betyder väldigt mycket för mig.

Om du får drömma lite, vart ser du dig om tre till fem år i din karriär?

-Oj, läskigt! Men jag hoppas att jag har spelat in och släppt mer musik och hittat lite goa ställen att spela på. Sen hoppas jag att dom öppnar jazzhuset igen så jag får chansen att spela där, det hann jag aldrig innan dom stängde!

Hur hade du tänkt att fira släppet av nya singeln Överexponerad himmel?

-Jag har samlat på mig ett par bra anledningar att fira på senaste, så det blir något sorts allt-i-ett firande. Känns passande för låten!

Kommer vi kunna se dig spela live någonstans i höst?

-Jag har inget planerat än, men vi får se! Det vore ju kul med en releasespelning för EPn såklart, men som sagt så är det inget jag har planerat än så länge.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011