Irländska Curtis Walsh är tillbaka med nya singeln Picture Perfect efter vårens briljanta låt Bend. Här får vi ett något annorlunda sound än vad artisten tidigare presenterat och den hookiga refrängen med sin sköna rytm sätter sig omedelbart. Definitivt ett steg i rätt riktning, då det låter mer aktuellt och i samklang med aktuell listmusik. För mig känns Picture Perfect som en euforisk och frisläppt musikalisk resa som får en att vilja fullkomligt lyfta från marken och sväva iväg. Det andas sommar och oändliga möjligheter. Därtill är det den riktigt snygga funkiga basgångaen och läckra synt-slingorna något som definitivt tilltalar mig. Såhär säger artisten själv om låten. 

”Jag minns förra sommaren i lockdown när alla var osäkert och vi inte visste hur lång tid det skulle ta tills vi kunde åka och resa igen. Jag hade planer med mina kompisar att åka på semester, men allt stannade tillsammans med resten av världen. Sedan satt jag bara i mitt sovrum en dag och solen strålade genom mitt fönster medan jag inte fick gå ut. Det var extremt frustrerande, en frustration som jag är säker på att större delen av världen kände någon gång under den här tiden. Så jag satte mig ner och gjorde en låt om hur pandemin har gjort att jag vill göra är att åka på semester och bara njuta av mitt liv så länge jag kan, och med de människor jag bryr mig om runt mig! Jag skrev den här låten med ett optimistiskt perspektiv och somrig atmosfär ”

Curtis Walsh

Det står helt klart att Curtis Walsh som så många andra känner ett större behov än någonsin att ta vara på tillvaron och skapa minnen för livet. Den här sommaren är förhoppningsvis den när allt återgår till det normala och just Picture Perfect markerar en utmärkt start på detta. Blickar vi framåt till den annalkande hösten så är ju faktiskt live-scenen ett snart faktum. Där både artisten själv planerar höst-turné med flertalet stopp på mindre festivaler och scener. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.