Som att stillsamt vaggas till sömns av ljudet från havets vågor. Det skulle vara ett poetiskt försök att beskriva låten Bend från Curtis Walsh. Denna mäktiga ballad är singer-songrwiterns första singel för 2021 och han sätter ribban högt. På singeln har Curtis även valt att plocka in sångerskan Anna Pancaldi och tillsammans levererar de inlevelsefull sång till ljudet av vackert pianospel och ekande trumkomp. 

Apple Music

Om samarbetet säger artisten: 

”Jag gillade verkligen att arbeta på den här låten med Anna under lockdown. Det var en väldigt avslappnad  stämning trots att jag skrev den via videochatt. Anna och jag kunde båda relatera till känslan av att inse att något måste förändras i ett förhållande men också vara rädda för den förändringen samtidigt. Så vi försökte fånga den känslan i den här låten”.

Uppvuxen i Dublin, granne med O2-arena har Curtis Walsh fått erfara många musikminnen. Artister som U2 och Adele blev soundtracket till hans ungdom. Men det var inte förrän han upptäckte Ed Sheeran som hans musikintresse verkligen tog fart. Dessvärre har en något problematisk barndom gjort att musiken inte alltid varit fokuset, men tack vare hans skivbolag hittade han tillbaka från de svåraste stunderna i livet och fokuserar nu helhjärtat på musiken. 

Trots 15 millioner streams på debut EP:n har Curtis Walsh spenderat en hel del tid med att forma sitt artisteri under lockdown. Detta betyder att 2021 lovar mer musik och en tydlig artist. Vi väntar med spänning. Singeln Bend hör ni här i bloggen! 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.