Multitalangen Alessia Cara är tillbaka med en dubbelsingel där Sweet Dream utgör själva fokusspåret, med vi får även soul-doftande Shapeshifter på köpet. Och två till priset av en har man väl aldrig tackat nej till?! Återigen bevisar amerikanskan att hon skriver lysande texter med knivskarpa observationer ur det dagliga livet. Vem kommer inte ihåg mega-hiten Here som var som tagen ur en identitetssökande tonårings dagbok. Med nya släppet lovar artisten en tredje era och annalkande album, jag sitter med spänning och inväntar ett releasedatum. Nya låten Sweet Dream är en charmig singel om önskan att finna en god natts sömn. Dessvärre är verkar det dock som för mycket begärt att tankarna tillfälligt ska ta ledigt och låta sångerskan lugnt och stilla falla in i djupsömn. 

”Sweet Dream representerar svårigheterna och hjälplösheten kring mina senaste år. Det handlar om sömnlöshet och de cirklar min hjärna kretsar kring på natten medan jag ska sova vilket aldrig är kul.” 

Alessia Cara

Oftast skriver Alessia ganska mörka låtar så just denna sticker ut med sin lekfullhet och positiva vibb, men påminner såklart ändå ganska mycket om tidigare låtar däribland hennes Trust My Lonely. Melodin är som alltid beroendeframkallande och hooken omedelbar och påminner mig lite om Julia Michaels Issues emellanåt. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.