Denna sommar är det 20 år sedan som den f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a filmen Moulin Rouge hade premiär på biograferna. En så kallad jukebox-musikal av den australiensiske regissören Baz Luhrmann vars visuella bildspråk gjorde filmen till en helt otrolig upplevelse. En film som började i 120 km/h och sedan accelererade skulle man kunna säga.

Nordiska Favoriter

Filmen bygger på nutida popmusik satt i 1900-talets inledning och valen av låtar är smått otroliga måste jag säga. T.Rex, The Police, Madonna, Elton John, Queen och Nirvana är bara några av artisterna vars låtar som lånats till filmen för att göra om dem till en musikalversion. Lysande! Samtidigt är det skönt att det inte bara är en grupp vars låtar är med som i tillexempel Mamma Mia! eller Across the Universe. Även om dessa filmer är underhållande och musiken såklart är fantastisk, så känns det någonstans roligare med variationen som just finns i filmen Moulin Rouge. Sedan är det en smart sak av filmskaparna att låta den mest musikaliska av alla låtar i filmen vara just en originalåt. För det är just vad den ”ultimata” kärlekslåten Come what may som sjungs mellan Nicole Kidman och Ewan McGregor är.

Den stora hitsingeln från filmen var dock Lady Marmalade. I original framfördes låten av gruppen LaBelle när den släpptes 1974. Här är det istället Christina Aguilera, Lil’ Kim, Mýa och P!nk som framför låten. Bara några år innan (1998) hade faktiskt den brittiska popgruppen All Saints tolkat låten, vilket gav dem en singeletta i Storbritannien.
Nu var det dags igen för låten att hamna högst på den listan med denna kvartett av pop-drottningar när Moulin Rouge-versionen av låten blev etta inte bara i Storbritannien utan även i Sverige, USA och ett 10-tal andra länder.

För den som älskar stompiga remixar så var det den för tiden superheta producenten Thunderpuss som remixade Lady Marmalade.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011