En naken och dansande Barry Keoghan i filmen Saltburn fick folk att söka efter singeln Murder on the dancefloor med Sophie Ellis-Bextor igen. Just nu är låten given för en återkomst till topp-10 på den brittiska singellistan efter nyår. Allt tack vare att filmen nyligen släppts på Amazon Prime.
Helt klart ett popkulturellt fenomen i stil med när Running up that hill med Kate Bush blev etta igen tack vare serien Stringer Things.

Följ på Apple Music

Men varesig det vore för filmen Saltburn eller ej, så är Murder on the dancefloor on fantastisk låt, som jag personligen haft med mig som en favorit sedan den släpptes 2001.
Singeln skrevs av sångerskan tillsammans med låtens producent Gregg Alexander och följde upp den första singeln Take me home (a girl like me) från Sophies debutalbum Read My Lips, som skulle släppas året efter.

Murder on the dancefloor bjuder oss på härligt disco-doftande pop som står ut extra mycket tack vare sångerskans snygga brittiska uttal av just dancefloor. Singeln blev sångerskan största kommersiella succé med en andraplats i Storbritannien, men även topp tio i många Europeiska länder. Bland annat blev det en åttondeplats här i Sverige.
Sedan får du absolut inte missa den lysande musikvideon till låten, där Sophie går all in i en danstävling för att ta hem trofén. Elakt underhållande skulle jag säga.

Åh, om du ända ska lyssna på Read My Lips, så kan jag rekommendera den ursnygga och filmiska balladen By chance. Ingen singel tyvärr, men definitivt den bästa låten på albumet och som tillsammans med What have we started? från sångerskan album Trip the Light Fantastic från 2007 är sångerskans absoluta mästerverk.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011