Det är dags att återvända till 80-talet för en härlig nostalgitripp. Närmare bestämt till 1985. Året då den amerikanska sångaren Narada Michael Walden släppte singeln Gimme, Gimme, Gimme – tagen från albumet The Nature of Things.

Favoriter Apple Music

Låten framfördes tillsammans med Patti Austin och blev främst en hit här i Sverige och Norge. En tvåa på topplistorna i bägge länderna blev det, samt topp 10 i några andra europeiska länder. Hemma i USA blev den en knapp hit med 39:e plats och i Storbritannien funkade den inte alls. Där hamnade den på 87:e plats. Så vi kan väl säga att den något upprepande refrängen funkade bättre här än där.

För mig var Gimme, Gimme, Gimme en hit från första gången jag hörde den. Verkligen en takt och låt som jag alltid blivit glad av. Som sagt, den är galet repetitiv, men ändå väldigt ögonblicklig. För en 11-åring var det precis lagom roligt och komplicerat.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.