Melankoliskt och till viss del drömskt psykedeliskt ger Sam Himself oss den känslosamma singeln What It’s Worth. Låten kom till på grund av en relation som gick i kras till följd av artistens pappas bortgång. Här gör han upp med sitt förflutna och blickar tillbaka för att kunna blicka framåt starkare. 

Svensk Pop Apple Music

”Min egen historia ikapp mig under min tid tillbaka i Schweiz. Det är där jag växte upp och att bo där igen förde tillbaka en hel del minnen; sitt hem glömmer inte… Ett spöke som jag fortsatte att stöta på var det i ett gammalt förhållande som föll ihop när jag förlorade min pappa för några år sedan. Min hemstad är platsen där allt detta hände, hans död och relationens fall. ”

Sam Himself

Skimrande syntar, en drivande gitarrslinga och relativt enkelt komp är vad som utgör grunden i låten What Its Worth. Och visst är det effektivt! Både vackert och bitterljuvt. 

Det var förra året när pandein slog till som Sam bestämde sig för att flytta hem till Schweiz igen och skriva massa musik på sin mammas vind. Något som nu resulterat i ett fullängdsalbum som släpps senare i år. Den turné som artisten planerade innan COVID fick dessvärre skjutas upp, men år 2022 ska han ge sig ut på en omfattande resa med flertalet stopp på större scener. Tills dess lyssnar vi på What It’s Worth

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011