I ett suggestivt mörker träder singeln Afterlife från alt-pop artisten Emmrose fram. Konceptet och inspirationen bakom låten kommer från en tv-serie sångerskan såg hon tillägger: 

Låten inspirerades av en tv-show som jag såg. Richard (producent) och jag ville skriva en synisk och romantisk indiesång. Här kanaliserar jag en ganska mörk plats tematiskt och texter handlar om ett ohälsosamt övernaturligt förhållande. Såvitt jag vet är Richard och jag inte vampyrer eller häxor, så låten var inte riktigt hämtad från våra liv. Även om texterna mest inspirerades av ett giftigt förhållande, tänkte vi båda verkligen på TV-showens sammanhang och andra övernaturliga romantiska exempel.

Precis som artistens inspiration finns något filmiskt över denna låt. Det skulle mycket väl kunna vara temamusik till ett mörkt drama om övernaturliga varelser. Ljudbilden är svulstig och drar in en i mystik som verkligen går att ta på. Lägg därtill Emmrose magiska stämma som är lika hypnotiserande som vackert skör så får vi en riktigt mäktig låt i Afterlife

Rolig fakta är att artisten skrev sin första låt som 17-åring på mattelektionen. Nog för att matte är en vattendelare, men det står definitivt klart att lovande Emmrose är mer av en visionär och kreativ individ än bunden till siffror. Med flertalet uppmärksammade singlar och EP:s är hon en artist värd att hålla sina ögon på. Ni hör nya Afterlife här. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.