Den okontrollerbara känslan som kärlek ofta frigör kan även resultera i att man förblindas av det faktum att en relation är rent skadlig för en. Precis detta försöker Emmanuelle sätta fingret på i nya singeln Relapse. Här får vi en alternativ poplåt som hämtar inspiration från rock men fortfarande med en stark kommersiell nerv och radiopop-känsla. 

Född och uppvuxen i New York City men nu mera bosatt i södra Florida har denna multiinstrumentalist, sångare och låtskrivare sysslat med musik sedan sex års ålder. Redan som fjortonåring började emmanuelle skriva sin egna låtar. Vid samma ålder opererades hon för svår skolios något som resulterade i timma och åter timmar av lyssnande på musik. Väl uppe på benen igen började artisten fylla sin YouTube– kanal med mängder av covers och skapade sig där en stor publik. Filosofin om låtskrivandet lyder: 

”Varje gång något dåligt i livet händer, tänker jag bara för mig själv: ”Det är okej, jag ska skriva en sång om det.” Låtskrivandet är min terapi. Det hjälper mig att släppa alla känslor som jag inte vet hur jag ska uttrycka genom tal. Det är därför mina låtar är så mörka. Det är den sida av mig själv som jag inte ofta visar för andra människor. Jag är en öppen bok, men jag låter inte alla läsa kapitlen.” 

År 2019 tog artisten studenten och släppte även sitt debutalbum. Ett album som tog henne på en vidsträckt turné och ros från mängder av kritiker. Nästa del av hennes musikaliska resa börjar med singelns Relapse.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.