Mats Ljus och Magnus Sätterström i Uvberget debuterade 2019 med EP:n 45/65 och följde sedan 2022 upp med singeln Min passion. Duon i sig fantiserar och funderar kring det sommarstugeområde bandet bildades. Ett område utanför Eskilstuna, där de båda köpte varsin sommarstuga.

Följ på Apple Music

Nu är det 2023 och Uvberget är aktuella med singeln Septitankar.
Låten i sig handlar om skiftet strax innan man tar det stora klivet mot det som äntligen ser ut att bli storartade förändringar. Allt det där som man laddat för, sett fram emot och nu ska ha kraft och mod att ta tag i. Men först ska man bara stanna till och tänka ett sista varv till på det som har varit. På det där som gnagt, tuggat och malt, just när våren spricker ut i sommar, i ett hus vid skogens slut.

Septitankar är lekfull med en mix av organisk och elektronisk produktion. Det är analoga synthar och saxofon, som målar upp duons diskbänskrealism. Hur-skönt-som-helst.

Följ Uvberget:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011