Mats Ljus och Magnus Sätterström i Uvberget debuterade 2019 med EP:n 45/65 och följde sedan 2022 upp med singeln Min passion. Duon i sig fantiserar och funderar kring det sommarstugeområde bandet bildades. Ett område utanför Eskilstuna, där de båda köpte varsin sommarstuga.

Apple Music Svensk Pop

Nu är det 2023 och Uvberget är aktuella med singeln Septitankar.
Låten i sig handlar om skiftet strax innan man tar det stora klivet mot det som äntligen ser ut att bli storartade förändringar. Allt det där som man laddat för, sett fram emot och nu ska ha kraft och mod att ta tag i. Men först ska man bara stanna till och tänka ett sista varv till på det som har varit. På det där som gnagt, tuggat och malt, just när våren spricker ut i sommar, i ett hus vid skogens slut.

Septitankar är lekfull med en mix av organisk och elektronisk produktion. Det är analoga synthar och saxofon, som målar upp duons diskbänskrealism. Hur-skönt-som-helst.

Följ Uvberget:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.