Skriven efter en serie av återkommande drömmar. Där artisten Veinmelter försökte finna en viss person innan världen gick under, men lyckades inte nå fram i tid. Singeln If You Let Go är drömsk, mörk och bär på ett viss mått av psykadelisk pop. Låten transporterar mig till ett mörkt universum där drömmar och skuggor styr. Produktionen är suggestiv och ömsom snudd på obehaglig, vilket kanske är exakt vad artisten vill förmedla med tanke på innebörden. 

Denna multiinstrumentalist och låtskrivare har under det senaste åren utvecklat ett atmosfärsikt och pulserande sound. När artisten allteftersom började addera elektroniska inslag och röst skapades något alldeles unikt. Ett murrigt och hypnotiskt ljudlandskap som nu blivit hans signum. Textur och känslomässigt djup står alltid i fokus i Veinmelters låtar och inspirationen kommer från personliga upplevelser. 

Med en bakgrund som bas-spelare och år av turnerande i rockband började intresset för en Anna typ av mer atmosfärsik musik födas. Det nya musikaliska äventyret frisläppte en helt nya värld av experimentell frihet och har nu resulterat i just artisten Veinmelter. Ni hör If You Let Go här i bloggen. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.