Idag debuterar Max Malcon med den gitarr-drivna Late Night. Sköna rytmer varvas med snygga vokaler och en latinamerikansk känsla. Texten vill artisten inte säga allt för mycket om utan lämnar det till lyssnaren att tolka och upptäcka. Malcon står för allt från text, arrangemang och produktionen av alla instrument. Men har även valt att ta hjälp av vännerna på KMR Studios i Uppsala. Lagom till släpp tog vi pulsen på denna debutant, resultatet tar ni del av här.

Apple Music

Idag debuterar du med singeln Late Night varför blev det denna låt som blev debutsingeln? 

Jag känner att den här låten vänder sig till personer i alla åldrar och att den visar upp min musikalitet. 

Vad vill du att vi som lyssnare ska känna när vi hör låten? 

För mig är låten jag. Det jag står för och mina värderingar och den visar upp mitt sätt att se på och skapa musik. Helt ärligt så var det en idé som kom upp i huvudet att det skulle vara coolt att inleda en slinga på gitarr med en slide.

Singeln blandar snyggt olika genrer, hur har detta sound vuxit fram och skulle du säga att det är representativt för dig som artist? 

Det är just det, känna rytmen och dras med i det flow som går igenom hela låten.

Vilka artister lyssnar du själv på och inspireras av? 

Har under hela mitt liv lyssnat på flera olika genrer och hittat små bitar i låtar som jag verkligen fastnat för. När jag började skapa egen musik så föll det sig naturligt att blanda element från olika genrer för att skapa mitt eget sound.

Jag kan inte nämna någon specifik artist som jag inspireras av, jag lyssnar på all typ av musik som är melodiös. Visa, pop, edm, rap, hårdrock och metal. Alla dessa genrer inspirerar mig att skapa mitt sound.

För de som inte känner dig, vem är Max Malcon?

En musik och idrottsintresserad person, där musiken alltid har haft en central och avgörande roll i mitt liv. I första hand genom att lära mig spela flera olika instrument och nu på senare år har den skapande delen vuxit fram där jag vill producera och förmedla min musik.

Om du bara får lista tre drömmar och milstolpar med ditt artisteri vilka skulle det vara och varför?

  • Att nå ut med min musik
  • Släppa mer av min musik
  • Skriva musik åt artister

Det aktuella släppet är bara början så vad händer härnäst för dig?

Att fortsätta skriva/skapa musik och knyta kontakter i branschen. Få möjlighet att skriva och producera musik åt andra artister.

Max Malcon

Vad tyckte du?
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.