Tom Hedlund och Mikael Engström i Covered in Snow planerar att släppa sex nya låtar under året. Först ut var Romeo som släpptes i Februari och nu är det äntligen dags för singel nummer två.

Nya singeln heter Glasgow Smile. En snyggt dramatisk poplåt som än en gång fick mig att tänka på Hurts när de var bra, för si sådär 10 år sedan. Då är det bra att Covered in Snow alltid levererar. För det gör de verkligen på nya singeln.

Glasgow Smile målas upp med pampig produktion och stark melodi. Resultatet blir magisk pop med stora känslor medan duon sjunger om en avfolkningsbyggd. Om den där staden alla längtar ifrån men inte alla förmår att dra vidare. Här sjunger de om någon som flyttade, någon som blev kvar och någon som inte finns mer. Om hetsen till att visa att en blivit någon. Om rädslan för att ha gått bort sig. Om längtan till något bättre.

Känslor som jag antar många som kommer från just ett mindre samhälle kan relatera till. Skapat efter den där utsökta popmall som just Covered in Snow är så jävla duktiga på att förvalta.

Bonus 2021-06-14

Glasgow Smile har nu blivit remixad av inga mindre än Mesh som definitivt lagt sin prägel på låten. Det blir en tyngre synthkänsla över det hela och jag tyckte resultatet blev riktigt läckert.
Du kan kasta dig över över remixen här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply