Tom Hedlund och Mikael Engström i Covered in Snow planerar att släppa sex nya låtar under året. Först ut var Romeo som släpptes i Februari och nu är det äntligen dags för singel nummer två.

Dolby Atmos

Nya singeln heter Glasgow Smile. En snyggt dramatisk poplåt som än en gång fick mig att tänka på Hurts när de var bra, för si sådär 10 år sedan. Då är det bra att Covered in Snow alltid levererar. För det gör de verkligen på nya singeln.

Glasgow Smile målas upp med pampig produktion och stark melodi. Resultatet blir magisk pop med stora känslor medan duon sjunger om en avfolkningsbyggd. Om den där staden alla längtar ifrån men inte alla förmår att dra vidare. Här sjunger de om någon som flyttade, någon som blev kvar och någon som inte finns mer. Om hetsen till att visa att en blivit någon. Om rädslan för att ha gått bort sig. Om längtan till något bättre.

Känslor som jag antar många som kommer från just ett mindre samhälle kan relatera till. Skapat efter den där utsökta popmall som just Covered in Snow är så jävla duktiga på att förvalta.

Bonus 2021-06-14

Glasgow Smile har nu blivit remixad av inga mindre än Mesh som definitivt lagt sin prägel på låten. Det blir en tyngre synthkänsla över det hela och jag tyckte resultatet blev riktigt läckert.
Du kan kasta dig över över remixen här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.