Under andra hälften av 90-talet jobbade jag på Skivhugget i Göteborg. Då Nordens största skivbutik på tre våningar, en separat klassisk avdelning samt Andra Långgatans Skivhandel, som var Skivhuggets begagnadavdelning. Där, på ”två-lång” jobbade Anders Christensson. Ett stort synthpopfan och lika stort fan av Pet Shop Boys och The KLF som undertecknad.

Följ på Apple Music

2006 spelade Peter Sjöholm in en hyllningslåt till Anders som hette Varför blir jag jämt så glad när jag träffar Anders? En låt som Peter spelat flitigt under konserter och andra tillställningar, bland annat på bröllop, men han har också fått frågan om att sjunga den på en begravning.
Men låten i sig släpptes aldrig som singel, förrän i fjol. Då både som popversion under sitt egna namn samt mer indiepopversion under namnet Radion Spelar Dylan.

Nu är det dags för låten att uppgraderas till en mer driven synthpopversion. En version som har mer energi än originalet, samt varit den version Peter använt sig mycket av under livespelningar genom åren.
Nu kan vi äntligen lyssna på synthpopversionen av denna fina hyllning till världens finaste Anders.

Peter Sjöholm

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.