I musikens värld kan ibland låtskrivandet vara en fantastisk upplevelse, men också otroligt frustrerande. Därför är ögonblicken när två kreativa själar skapar något starkt ihop de små guldkornen som gör de andra stunderna värda. Precis detta hände mellan artisterna Philip Brooks och Post-Dusk. Under en låtskrivarsession på landet skapades singeln Maybe i should let you disappear som jag skulle beskriva som en sentimentalt drömsk indie-poplåt. Låtens födelse skedde genom införskaffandet av en tamburin, som därefter blivit inspirationen till många låtar och fått en subtil men ändå framträdande roll i den slutgiltiga produktionen på aktuella singeln. 

DOLBY ATMOS

Vi hör organisk produktionen med diverse synt-texturer. Både djupa sub-syntar och ljusa svävande varvas med gitarrer och ett drivande beat. De båda artisterna är inga främlingar för att skriva med varandra sedan innan. Men just att skriva nära till naturen och utan några krav är framgångsreceptet i nya låten. Med inspiration från omgivningen vill de fånga solnedgången, skratten och de ljumna kvällarna när man vandrar kring och skapar oförglömliga minnen. Lyriskt sett talar singeln om kostnaden för sårbarhet, är det värt att släppa in någon, när man vet att i slutändan kommer man ändå släppa taget om den? Tillslut menar artisterna dock att låten dock hittar en mellanväg för sentimentalitet och det inre känslolivet.  

Låte kort om artisterna då. Philip Brooks är en icke-binär artist och producent som bland annat producerat sensationen girl in red. Post-Dusk är en Australiensisk queer artist och producent baserad i Berlin som just nu har stora framgångar med sin nya singel Long Summer. Den lysande samarbetet hör ni hör i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011