Amerikanska artisten Kara Connolly fann sig utmattad, låst och deprimerad strax innan karantänen bröt ut i USA. Just raden ”Kanske tiden stannar” från hennes nya singel Something More skrevs veckor innan coronapandemin och visade sig vara förutseende, då det var exakt vad som skedde. Tiden stannade upp och låten Something More ställer sig frågande till om det finns något mer. Inledningsvis är låten relativt avskalat, men när vi sedan möts av refräng vänder ljudbilden och elektroniska trummor samt lätta svävande elgitarr-ackord sveper in och skapar dynamik. Tidigare har artisten släppt mestadels akustisk musik med mer lättsam produktion. Nya singeln presenterar således ett nytt sound där hon flirtar mer med 90-tal och elektroniska inslag. Färdigställd över Zoom med sång inspelad i garderoben markerar Something More en nystart för Kara Connolly.

Som Independentartisten har Kara fått stort erkännande från bland annat musikmagasin som utsett henne till framtidens artist. Samt blivit nominerad i kategorin bästa musikvideo samt bästa budskap i en låt av Hollywod Music in Media Awards. Om man ska se någon fördel med pandemin så är det enligt Kara Connollys att hon blivit ännu mer involverad i sitt artisteri och den kreativa processen. Innan har hon mestadels varit delaktig i skrivandet av text och melodi, men nu även produktion och helhetskoncept kring släppen. Hör henne reflekterar över gångna år:

”När vi långsamt lämnar denna pandemi och återgår till det nya normala som finns för oss, hoppas jag att vi inte glömmer de lärdomar vi har lärt oss i isolering. Det måste finnas något mer än mål och siffror. Eller att arbeta tills du är utbränd och konstanta jämförelser och maktkamp som vi blivit så vana vid och förstärkt från generation till generation. Det har förekommit några ögonblick i mitt liv där allt bara verkade vara vettigt och klicka, som om det finns en invecklad värld, bortom min nuvarande förståelse, som förbinder våra erfarenheter och oss alla; det är något jag hittar hopp och skönhet i. ”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply