Amerikanska artisten Kara Connolly fann sig utmattad, låst och deprimerad strax innan karantänen bröt ut i USA. Just raden ”Kanske tiden stannar” från hennes nya singel Something More skrevs veckor innan coronapandemin och visade sig vara förutseende, då det var exakt vad som skedde. Tiden stannade upp och låten Something More ställer sig frågande till om det finns något mer. Inledningsvis är låten relativt avskalat, men när vi sedan möts av refräng vänder ljudbilden och elektroniska trummor samt lätta svävande elgitarr-ackord sveper in och skapar dynamik. Tidigare har artisten släppt mestadels akustisk musik med mer lättsam produktion. Nya singeln presenterar således ett nytt sound där hon flirtar mer med 90-tal och elektroniska inslag. Färdigställd över Zoom med sång inspelad i garderoben markerar Something More en nystart för Kara Connolly.

Favoriter Apple Music

Som Independentartisten har Kara fått stort erkännande från bland annat musikmagasin som utsett henne till framtidens artist. Samt blivit nominerad i kategorin bästa musikvideo samt bästa budskap i en låt av Hollywod Music in Media Awards. Om man ska se någon fördel med pandemin så är det enligt Kara Connollys att hon blivit ännu mer involverad i sitt artisteri och den kreativa processen. Innan har hon mestadels varit delaktig i skrivandet av text och melodi, men nu även produktion och helhetskoncept kring släppen. Hör henne reflekterar över gångna år:

”När vi långsamt lämnar denna pandemi och återgår till det nya normala som finns för oss, hoppas jag att vi inte glömmer de lärdomar vi har lärt oss i isolering. Det måste finnas något mer än mål och siffror. Eller att arbeta tills du är utbränd och konstanta jämförelser och maktkamp som vi blivit så vana vid och förstärkt från generation till generation. Det har förekommit några ögonblick i mitt liv där allt bara verkade vara vettigt och klicka, som om det finns en invecklad värld, bortom min nuvarande förståelse, som förbinder våra erfarenheter och oss alla; det är något jag hittar hopp och skönhet i. ”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011