Debuterande Erin Foster gör musik helt independent från guldusten Australien. Hennes första singel är en kavalkad av elektroniska syntar och popexplosion. Under sex års tid har artisten släppt musik under pseudonymer men är äntligen redo att visa världen vem hon är under sitt eget namn. Producerad från sångerskans rosa neon-sovrum är singeln Birthday ett briljant exempel på att överdådiga studios och stjärnproducenter inte behövs för att skapa musikmagi. En förhållandevis lättsam produktion kontrasteras med en mörkare innebörd om hur även de närmaste relationerna kan kantas av missnöje. Erin förklarar: 

DOLBY ATMOS

Birthday är ett landmärke för mig. Den representerar en ny start på en plats där jag kan göra vad jag vill. Den är min design på alla sätt, från de visuella koncepten och grafiska designen till lyrikvideoen och spåret i sig. Delegation resulterar oftast i besvikelse för mig eftersom jag har en stark förståelse för vad jag vill uppnå med min estetik, både soniskt och visuellt. Min pojkvän var ute på sin födelsedag i år vilket inspirerade det bakomliggande temat att observera någon i ett tillstånd av missnöje, obeslutsamhet och vara osäker på vad de vill ha. Jag skrev hela låten medan han tog en ledsam tupplur och spelade in den bara några dagar senare. Det är fantastiskt hur snabbt saker kan hända när du är säker på vad du vill ha.

Ljudmässigt passar singeln Birtday perfekt in i dagens moderna pop-landskap, den är kantad av syntar ger en krispig ljudbild och för tankarna till Maggie Lindemanns röst och superhit Pretty Girl. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011