Singeln Saturday är inspirerad av den klassiska John Hughes-filmen The Breakfast Club. Texten här handlar om en grupp tonåringar som försöker hitta sin plats i världen, så inte helat långt ifrån Hughes kultfilm.

Produktionen är färgad av 80-talet i produktion med feta trummor och lekfulla synthar. Det blir lite av en peppande och upplyftande poplåt som känns som klippt och skuren för en coming of age-film. Så om du uppskattar de där retropoplåtarna är detta verkligen ett måste att uppleva.

Young Empress består av Rebecca Davies och Robin Davies och namnet är en homage till Childlike Empress från filmen The Neverending Story. Själva hittar duon inspiration från akter som The Midnight, Tears For Fears, Fleetwood Mac, Eurhythmics, M83, Electric Youth och Giorgio Moroder för att nämna några. Vilket du definitivt kommer att känna när du hör singeln Saturday.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply