Det vore en underdrift att säga att 80-talet är tillbaka. Influenserna fullkomligt exploderar åt alla håll och det är väl inte annat än rätt. 80-talet bär på några av de absolut största hitsen. Bandet Iglu & Hartly är inget undantag för trenden och de ger genom sitt nostalgiska sound massiva Toto-vibbar i nya singeln Cheetah. Det börjar modernt med en riktigt skicklig rap-vers men går sedan över till en storartad refräng alá 80-tal. Den aktuella singeln skrevs faktiskt redan 2017, men har därefter legat på vänt tills en av bandmedlemmarna tänkte om gällande texten. Låten skulle nämligen berätta historien om två vänner som överkommer deras olikheter och på så sätt formar ett ännu starkare band emellan sig. Något talande till bandets egna historia blev låten Cheetah således en självklart singel.

Följ på Apple Music


“Lyriskt berättar Cheetah historien om vårt band, från den mörka vägen som ledde till vår paus till vår triumferande återföreningsshow 2019 med 10 års mellanrum.”

Iglu & Hartly

Det färgsprakande bandet består av Jarvis Anderson, Sam Martin och Simon Katz. Som tillsammans flyttade till Los Angeles för att pröva den musikaliska lyckan. Till en början hade bandet stora framgångar och deras syntpop gick hem extra väl på UK-listorna. Men när bandet något senare blev droppade av sitt skivbolag gick de skilda vägar. Tills nu dryga tio år senare. Fortfarande sanna gentemot sitt sound hedrar de Hollywoods glansdagar med sina glittrande nattklubbar och fantastiska syntpop.

Återföreningssingeln Cheetah hör ni här i bloggen!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011