Det vore en underdrift att säga att 80-talet är tillbaka. Influenserna fullkomligt exploderar åt alla håll och det är väl inte annat än rätt. 80-talet bär på några av de absolut största hitsen. Bandet Iglu & Hartly är inget undantag för trenden och de ger genom sitt nostalgiska sound massiva Toto-vibbar i nya singeln Cheetah. Det börjar modernt med en riktigt skicklig rap-vers men går sedan över till en storartad refräng alá 80-tal. Den aktuella singeln skrevs faktiskt redan 2017, men har därefter legat på vänt tills en av bandmedlemmarna tänkte om gällande texten. Låten skulle nämligen berätta historien om två vänner som överkommer deras olikheter och på så sätt formar ett ännu starkare band emellan sig. Något talande till bandets egna historia blev låten Cheetah således en självklart singel.


“Lyriskt berättar Cheetah historien om vårt band, från den mörka vägen som ledde till vår paus till vår triumferande återföreningsshow 2019 med 10 års mellanrum.”

Iglu & Hartly

Det färgsprakande bandet består av Jarvis Anderson, Sam Martin och Simon Katz. Som tillsammans flyttade till Los Angeles för att pröva den musikaliska lyckan. Till en början hade bandet stora framgångar och deras syntpop gick hem extra väl på UK-listorna. Men när bandet något senare blev droppade av sitt skivbolag gick de skilda vägar. Tills nu dryga tio år senare. Fortfarande sanna gentemot sitt sound hedrar de Hollywoods glansdagar med sina glittrande nattklubbar och fantastiska syntpop.

Återföreningssingeln Cheetah hör ni här i bloggen!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.