Elgitarren pumpar igång denna fantastiska cover på Pink Floyds klassiker Comfortably numb från albumet The Wall. Det är gubbrock som förvandlas till glittrande queer-disco av gruppen Scissor Sisters. Saken är den att jag älskat Pink Floyds original sedan jag hörde The Wall första gången. Definitivt det albumets främsta låt och medan hiten Another brick in the wall pt. 2 fick oförtjänt mycket uppmärksamhet, så var denna låts över sex minuter långa resa ner i det medicinska och bortdomnande mörkret som på riktigt stod ut. Arrangemanget är magiskt snyggt med stråkar och blås som får en kontrast i David Gilmours gitarrspelande.

Popmuzik Popcast

Själv minns jag när jag såg Pink Floyd på Ullevi 1994. Under Comfortably numb öppnades taket till båset med ljud och ljusteknikerna och en gigantisk discokula reste sig upp över publiken för att låta hela Ullevi bada i discoljus. Det gav ju låten den där känslan av tryckaren i slutet av skoldansen. Ni vet, när några få modiga stackare ställer sig tätt intill varandra på golvet och gungar fram och tillbaka till låten. Helt klart ett magiskt och oförglömligt live-ögonblick.

Just discokulan hade passat så perfekt även till en konsert med Scissor Sisters när de framför sin version av låten. Jake Shears falsettsång och hela space disco-produktionen av låten är liksom som gjord för en stor discokula.

Låten blev en omedelbar hit för gruppen och den tågade in på en 10:e plats på den brittiska singellistan. Det blev faktiskt den största låten från Scissor Sisters debutalbum. Även om jag vet att många älskade Take your mama, så lyckades den bara hamna på en 17:e plats i Storbritannien.
Det var först med nästa album och singeln I don’t feel like dancing som Scissor Sisters slog igenom stort hos den breda massan. Men det är att annat nostalgiinlägg.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.