Med inspiration från den jamaikanska musiken tar Alexandra Burke med oss ut på dansgolvet med singeln Start without you. Tillsammans med RedOne skapade hon en av de bästa låtarna från 2010 enligt mig. Jag blir fortfarande helt lycklig när jag hör denna låten och det är perfekt energiboost för mig.
Låten hämtar inspiration från dancehall och reggae och den Jamaikansk-Amerikanska rapparen Laza Morgan är med på låten.

Skicka in din musik

Start without you blev en stor hit i hemlandet Storbritannien där den rusade in på förstaplatsen och blev Burkes tredje solo-etta på topplistan. Även i länder som Polen och Irland blev singeln en succé.

Låten kom i en tid då RedOne var ett av de hetaste producentnamnen i världen och allt han rörde vid blev guld. Tycker fortfarande det var lite konstigt att hans namn inte nämndes en enda gång i SVT-serien Det svenska popundret. Han var ändå producenten som rankades etta på Billboard 2009. Och hits för Lady Gaga, Jennifer Lopez, Khaled och Darin skojar man ju inte direkt bort…

Men som sagt; Start without you är en grym låt som jag tycker står sig än idag. Perfekt låt att ha i den där sommarspellistan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011