Med inspiration från den jamaikanska musiken tar Alexandra Burke med oss ut på dansgolvet med singeln Start without you. Tillsammans med RedOne skapade hon en av de bästa låtarna från 2010 enligt mig. Jag blir fortfarande helt lycklig när jag hör denna låten och det är perfekt energiboost för mig.
Låten hämtar inspiration från dancehall och reggae och den Jamaikansk-Amerikanska rapparen Laza Morgan är med på låten.

Start without you blev en stor hit i hemlandet Storbritannien där den rusade in på förstaplatsen och blev Burkes tredje solo-etta på topplistan. Även i länder som Polen och Irland blev singeln en succé.

Låten kom i en tid då RedOne var ett av de hetaste producentnamnen i världen och allt han rörde vid blev guld. Tycker fortfarande det var lite konstigt att hans namn inte nämndes en enda gång i SVT-serien Det svenska popundret. Han var ändå producenten som rankades etta på Billboard 2009. Och hits för Lady Gaga, Jennifer Lopez, Khaled och Darin skojar man ju inte direkt bort…

Men som sagt; Start without you är en grym låt som jag tycker står sig än idag. Perfekt låt att ha i den där sommarspellistan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.