Jag älskar den våg av individer som står upp för alla människors lika värde som växt sig allt starkare på senare tid. Att det mer och mer är de som är trångsynta och som utnyttjar andra som blir de som ifrågasätts än den som faktiskt blir offer för dessa personers inställning och handlingar. Vi har visserligen en lång väg kvar, men att fokus sakta men säkert börjar skifta är så otroligt viktigt. En förändring som vi dagligen måste kämpa för att den fortsätter.

Med singeln Dear boys pratar FELIN till dagens och morgondagens män om de stereotyper och samhällsnormer som finns idag, men också att det är dags att bryta dessa normer. Att män får vara sårbara och att visa respekt mot andra.

Artisten berättar för bloggen:

”Jag drömmer om en framtid som är trygg för alla, inkluderande och icke-dömande, där fördomar raderas, stereotyper krossas och att där det unika är något som hyllas istället för att ifrågasättas. Jag hoppas att föräldrar lär sina söner att sårbarhet är naturligt och något vackert för både män och kvinnor, att det är okej att gråta och visa känslor.”

Dear boys skrevs under låtskrivarcampet Yes Maam, ett camp för att lyfta fram kvinnliga producenter och låtskrivare. FELIN skrev den då tillsammans med LOVAHayley AitkenCaroline Ljungström. Resultatet är en medryckande och upplyftande poplåt som gör budskapet lättillgängligt för alla som bör höra det, vilket är en viktig sak.

Till Dear boys släpps även en läcker musikvideo. Det är en hyllning till de män som redan bryter mot könsnormer, som vågar uttrycka sig fritt, som vågar vara sårbara.

”Eftersom låten huvudsakligen fokuserar på de samhällsnormer och problem som finns idag, ville vi i videon istället lyfta fram och hylla de män som redan bryter mot könsnormer, som vågar uttrycka sig fritt, som vågar vara sårbara. För där det finns sårbarhet finns det också sann styrka.”

Du kan lyssna på låten samt kolla in musikvideon här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.