Jag älskar den våg av individer som står upp för alla människors lika värde som växt sig allt starkare på senare tid. Att det mer och mer är de som är trångsynta och som utnyttjar andra som blir de som ifrågasätts än den som faktiskt blir offer för dessa personers inställning och handlingar. Vi har visserligen en lång väg kvar, men att fokus sakta men säkert börjar skifta är så otroligt viktigt. En förändring som vi dagligen måste kämpa för att den fortsätter.

Favoriter Apple Music

Med singeln Dear boys pratar FELIN till dagens och morgondagens män om de stereotyper och samhällsnormer som finns idag, men också att det är dags att bryta dessa normer. Att män får vara sårbara och att visa respekt mot andra.

Artisten berättar för bloggen:

”Jag drömmer om en framtid som är trygg för alla, inkluderande och icke-dömande, där fördomar raderas, stereotyper krossas och att där det unika är något som hyllas istället för att ifrågasättas. Jag hoppas att föräldrar lär sina söner att sårbarhet är naturligt och något vackert för både män och kvinnor, att det är okej att gråta och visa känslor.”

Dear boys skrevs under låtskrivarcampet Yes Maam, ett camp för att lyfta fram kvinnliga producenter och låtskrivare. FELIN skrev den då tillsammans med LOVAHayley AitkenCaroline Ljungström. Resultatet är en medryckande och upplyftande poplåt som gör budskapet lättillgängligt för alla som bör höra det, vilket är en viktig sak.

Till Dear boys släpps även en läcker musikvideo. Det är en hyllning till de män som redan bryter mot könsnormer, som vågar uttrycka sig fritt, som vågar vara sårbara.

”Eftersom låten huvudsakligen fokuserar på de samhällsnormer och problem som finns idag, ville vi i videon istället lyfta fram och hylla de män som redan bryter mot könsnormer, som vågar uttrycka sig fritt, som vågar vara sårbara. För där det finns sårbarhet finns det också sann styrka.”

Du kan lyssna på låten samt kolla in musikvideon här nedan.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.