8

Jag fick stora Orup-vibbar av En Gång i Tiden som är Benjamin Ingrossos första album på svenska. Starka låtar som går från stora poplåtar till snyggt souligt arrangemang. Längtar redan efter fler svenska poplåtar med Benji.

  • User Ratings (1 Votes) 9

När Benjamin Ingrosso med En Gång i Tiden släpper sitt första album på svenska slår det mig hur sångaren är en given arvtagare till Orup. Det är lysande poplåtar där texterna är fyllda av små detaljer. Som på låten Barnasinnet, när han äter fyllepasta efter en natt på Café Operan med vännerna. ”Med smör och lite parmesan, det sista som fanns kvar”. Det är så snyggt målande. För vem har inte kommit hem sent på natten och fått koka ihop något på det som fanns i kylskåpet? Här har han tagit det som fanns i köket och istället slängt ihop en lysande låt om vännerna som alltid finns där.

Svensk Pop Apple Music

Men det är inte bara i texterna som Ingrosso imponerar. Låtarna är överlag snyggt producerade. Ibland är det härligt stort, men utan att bli för mycket. Som på Så Mycket Bättre-låten Tänd alla ljus. Där Silvana Imams beat-fokuserade produktion förvandlats till en pulserande poplåt där Benjamin försöker övertala oss att han inte bara är skitungen från Kanal 5 och är mer än ett kändisbarn. Något jag kan tänka mig att Benjamin måste slåss mot ganska mycket. Men jag tycker allt att han bevisat tidigt i karriären att han är kapabel att stå på egna ben.

Med En Gång i Tiden tycker jag dock att han tar ett stort steg upp på trappan som artist. Det är inte bara en samling låtar för att smida medan järnet är varmt från Så Mycket Bättre. Det är överlag riktigt bra poplåtar. Precis den typen av låtar Benjamin alltid levererat i och för sig (både som artist och låtskrivare åt andra). Men någonstans tycker jag det blir än bättre på svenska.

Det är kanske därför jag fick så starka Orup-vibbar av detta. Välproducerad pop på svenska kan vi definitivt inte få för mycket av. Och jämförs man med mästaren Orup, ja då har man fanemig träffat rätt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011