Något som jag personligen tycker är kul är hur Apple Music blivit bättre och bättre för varje uppdatering av iOS och macOS. Det är oftast små förbättringar åt gången som gör helheten lite bättre. I mitt tycke är just Apple Music bästa sättet att lyssna på musik i och med att jag enkelt kan kombinera mitt befintliga köpta musikbibliotek med den jag numera streamar.

Popmuzik Podcast

Men allt kan bli bättre och i dag tänker jag lista några funktioner i Apple Music som jag saknar för tillfället. Lite som en önskelista inför iOS 15 och kommande macOS till sommaren.

Tonade låtövergångar i mobilen. Detta var något som Apple tidigare hade i iPod men av någon anledning har funktionen aldrig först över till iPhone. Det finns i Musik-appen på datorn men som sagt inte i mobilen. Så detta borde vara lätt att fixa om man vi ha en mer kontinuerlig uppspelning även på språng.

Bestäm om nya låtar läggs till från botten eller toppen i en spellista. I dagslägen när man drar in en ny låt i en spellista lägger den sig automatiskt nederst. Detta gäller både i mobilen och på datorn. Det hade varit nice att kunna bestämma om låtarna ska läggas till i slutet eller början av spellistan. Är det en ny låt så vill man ju troligen höra den först tänker jag, medan om man tillexempel skapar en helt ny spellista så vill man säkert att låtarna ska läggas till underifrån. Så ett val hade varit nice.

Lokaliserade spellistor. Apple Musics nordiska redaktion blir bättre och bättre på att skapa spellistor baserade på vår region. Det gör att deras fredagslistor och olika temaspellistor är väldigt bra anpassade efter Sverige och Norden. Men de har fortfarande en bit att gå för att bli helt anpassade efter regionen.
I första hand tänker jag på alla de decennie- och årsspellistor som tjänsten har. Hittar du en spellista med 80-talsmusik är underlaget bara internationellt (med undantag från Final countdown, Take on me och The Look, typ). Här hade det varit fördelaktigt om Apple Music även skapade den typen av spellistor som mixade in mer lokala akter och hits. I min värld borde varje region eller land ha sina årsspellistor, och det känns som en enkel sak att göra i och med att just dessa spellistor inte direkt behöver uppdateras så ofta.

När vi ändå är inne på spellistor. Att kunna lägga även Apple Musics egna spellistor i mappar vore en bra sak. I dagsläget drar jag mig från att följa allt för många av deras spellistor i och med att det blir ganska plottrigt efter ett tag. Då är det bättre att kunna ha dem samlade i en mapp.

När det kommer till artister hade det varit bra att kunna följa samt avfölja artister. Följer man dem får man notis varje gång de släpper nytt. Avföljer man dem så slipper man få deras musik uppspelad om man lyssnar på en spellista med nyheter tillexempel. Perfekt om man vill slippa oönskade uppspelningar av Hov1 eller Einar tillexempel.
Lägg gärna in en artistsida till artisten också, där man kan ha en kort bio samt länkar till sociala medier med mera. Apple Music är ju väldigt bra på att just lyfta fram artister på sidan, men just denna ganska viktiga del har man uppenbarligen glömt.

Apple Music connect hade varit fint. Tycker AirPlay funkar bra, men det hade varit ännu bättre om musiken strömmades direkt från servern till mina högtalare och jag bara använde Musik-appen som fjärrkontroll. Känns som ett onödigt steg att musiken ska gå via mobilen till högtalarna. Det går klart snabbare att byta låtar på det sättet också.

Sist är en mer bloggrelaterad sak. Men att kunna bädda in allt vore fint.
Apple Music har i dagsläget massa intervjuer och musikvideor. Klart att dessa ska kunna bäddas in i bloggar och hemsidor precis som man kan med plattformens musikspelare eller YouTube-videor. Är det så att den som ska se inte har Apple Music så får hen väl skaffa eller bara se 60 sekunder.
Men att låta valet finnas att faktiskt kunna bädda in allt innehåll överallt hade varit så smidigt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011