Det är dags för mig och Sebastian att lista en knippe popfavoriter från veckan som gått. Låtar som vi helt enkelt fastnade extra hårt för och som vi tror du ville lägga in i din spellista också. Med andra ord är Popfavoriter ett perfekt sätt att fånga upp veckans alla släpp på ett och samma ställe.

POPMUZIK LOVER 2

Om du gillar att vi sammanställer Popfavoriter varje vecka, så får du mer än gärna stötta bloggen som Patreon. Det är ett fint sätt att visa uppskattning och du kan välja att bli Popmuzik Liker för så lite som 12 kr, eller så kan du stötta lite mer som Popmuzik Lover för endast 32 kr. Om du vill ha mer än bara algoritmstyrda musiktips i en spellista, så är Popmuzik definitivt en plattform du ska stötta. Det är också den enda svenska musikbloggen som dagligen uppdateras med nya inlägg.

Miriam Bryant – Okej att dö

Sveriges mest intressanta röst är tillbaka och det är med besked! I Okej att dö bevisar Miriam Bryant varför hennes pop förtjänar uppmärksammande och särskiljer henne från den breda massan av musik. 

Wiktoria – Du o jag

Bubblande och lekfullt blir det när Wiktoria släpper sin första egna singel på svenska. Du o jag är upplyftande pop som känns som en perfekt energiboost till låt medan sångerskan räknar ner till att hon ska få träffa den där speciella personen.

Emilia Pantic – Vi finns

Poptalangen Emilia går från klarhet till klarhet. När artisten nu släpper singeln Vi finns presenterar hon en något annorlunda  ljudbild än tidigare. Här vågar Emilia låta synthar och elektroniska inslag ta större plats och jag diggar detta starkt! Magkänslan säger att Pantic är något stort på spåren.

Frida Lif – Bryr du dig?

Med en cool inledning som sakta men säkert bygger upp mot en pulserande refräng visar Frida Lif verkligen vilket spännande namn hon är någon att hålla ögonen på. Lysande pop är det och jag vill gärna höra mer av sångerskan redan snart.

Lou Elliotte – Dumb

Med en nysläppt EP i ryggen kan inget stoppa den kraft som är Lou Elliotte. Artistens talang för låtskrivande går långt bortom det egna uttrycket, men det är just som sig själv hon lyser allra starkast. Något Lou visar tydligt genom singeln Dumb

Orkid – Bed of roses

Drömmande pop med Orkid när hon omsveper oss med toner i form av singeln Bed of roses. Med snygga stråkar och kosmiska ljud till den varma produktionen andades detta William Orbit-produktion, som jag ju är så vansinnigt svag för. Det är som musiken kring millennieskiftet är tillbaka på allvar.

Lauv – Potential

Jag slutar aldrig imponeras över LAUVs musikaliska talang. Hans minimalistiska, men samtidigt maximala produktioner har gjort honom till en av min favoritartister. Att lyssna till singeln Potential framkallar  rysningar längst hela kroppen och för tankarna till superhitten I like me better. 

Pet Shop Boys – The schlager hit parade

En låt som känns både som en jullåt och en somrig poplåt på samma gång, är det väl bara Pet Shop Boy som kan lyckas med. Det är absolut inte en schlager, men det är en lysande Pet Shop Boys-låt och det smäller ju mer i min bok. Tänker att den döps till The schlager Christmas parade till November och blir herrarnas julsingel för året.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011