Någonstans är världen ganska orättvis. För oss som ändå vuxit upp under 80-talet är just Désenchantée med Mylène Framer hennes låt.
Yngre generationer förknippar allt för ofta den franska monsterhiten med den belgiska sångerskan Kate Ryan. Det är liksom inte bara en gång man måste rätta folk som tror att det är Ryan som gjort låten (och Voyage voyage för att spä på okunskapen ännu mer).

Nordiska Favoriter

Men här i bloggen tänker jag att vi skulle göra en nostalgitripp 30 år tillbaka i tiden till just Mars 1991 och återuppleva Framers ikoniska singel som gav henne en singeletta i hemlandet och som idag räknas som juvelen i hennes låtsamling. Låten i sig hade en ganska pessimistisk syn på världen som då präglades av Gulfgriget samt att många studenter protesterade mot deras status och villkor i Frankrike.
Men det kanske var precis det som gjorde att låten blev en sådan stor succé som den blev med sin pampiga och nästan marscherande kämparanda i produktionen. Det är verkligen en låt som passar till att hålla en knyten näve upp i luften till.

Désenchantée var första smakprovet från sångerskans tredje album L’autre… som sedan släpptes den 9:e April samma år.

Videon till regisserades av Laurent Boutonnat och spelades in i Budapest i ett fångläger där fångarna tillslut gör en våldsam revolt mot sina överordnader och tar slår sig fria. Produktionen var storskalig – som det mesta som sångerskan gör – och videon klockar in på över 10 minuter, vilket gjorde den till en av de längre videor för sin tid.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.