Jesper Jelse och Martin Ankelius från Västerås utgjorde duon So What som skördade en hel del framgång i slutet av 80-talet.
De bildades 1987 som Foreign Skies och fick skivkontrakt året därpå. Då ändrade de även gruppnamnet till just So What inför deras första släpp.

POPMUZIK LOVER 2

Det var med debutsingeln I was lucky som killarna slog igenom stort och blev posterpojkar i tidningen OKEJ blev objekt för många tonåringars crush under duons relativt korta men intensiva karriär. Produktionen var härligt Stock Aitken Waterman, med ungefär alla ingredienser för en given hit på den tiden. Så här i backspegeln så måste jag ju säga att det är förbannat hitigt och känns som en given englandsetta. Här fick den dock vara med i sju veckor Tracks-listan där den hamnade som bäst tvåa, så inte dåligt det heller.

Två album blev det; Face yourself och Let’s walk together innan de 1991 lade ner.
1999 släpptes dock en ny version av just I was lucky som var galet tidstypisk för danspoplåtar i slutet av 90-talet och nu under 2021 och 2022 släppte faktiskt duon en knippe singlar med coverlåtar under samlingsnamnet 80’s Forever. Helt klart värda att kolla in. Här får vi So What-versoner av I’ll find my way home, Only you och Cambodia.

So What

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011