Jesper Jelse och Martin Ankelius från Västerås utgjorde duon So What som skördade en hel del framgång i slutet av 80-talet.
De bildades 1987 som Foreign Skies och fick skivkontrakt året därpå. Då ändrade de även gruppnamnet till just So What inför deras första släpp.

Favoriter Apple Music

Det var med debutsingeln I was lucky som killarna slog igenom stort och blev posterpojkar i tidningen OKEJ blev objekt för många tonåringars crush under duons relativt korta men intensiva karriär. Produktionen var härligt Stock Aitken Waterman, med ungefär alla ingredienser för en given hit på den tiden. Så här i backspegeln så måste jag ju säga att det är förbannat hitigt och känns som en given englandsetta. Här fick den dock vara med i sju veckor Tracks-listan där den hamnade som bäst tvåa, så inte dåligt det heller.

Två album blev det; Face yourself och Let’s walk together innan de 1991 lade ner.
1999 släpptes dock en ny version av just I was lucky som var galet tidstypisk för danspoplåtar i slutet av 90-talet och nu under 2021 och 2022 släppte faktiskt duon en knippe singlar med coverlåtar under samlingsnamnet 80’s Forever. Helt klart värda att kolla in. Här får vi So What-versoner av I’ll find my way home, Only you och Cambodia.

So What

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

KMR Studios
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.