När covers är långt från originalet i stil kan det bli väldigt intressant. Så blev det definitivt när den kanadensiska countryartisten Tebey här tolkar The Weeknds monsterhit Blinding lights.

POPMUZIK SUMMER

Tebeys tolkning av Blinding lights har blivit ett viralt fenomen senaste tiden och även originalartisten har uppmärksammat covern. Inte konstigt kanske, för Tebeys visar med sin tolkning att synthwave funkar oväntat bra som just country. Vem skulle ha trott det när låten från börjans bara lades upp som ett kort klipp på TikTok och sedan fick ett eget liv.

Tebey själv är numera bosatt i countryns huvudstad Nashville och har i grunden en stark fanskara med över 100 miljoner streams och en drös med singelhits på både countrytopplistor och i radiostationer som fokuserar på den genren.

Om du uppskattar att upptäcka bredden av musik som jag delar med mig av här i Popmuzik så får du mer än gärna stötta arbetet med bloggen som Patreon. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare, samt vara en stark plattform för dagens och morgondagens artister att synas på. Kan ju vara kul att upptäcka musik som inte bara är framtagen av algoritmer heller, eller hur?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011