För en tid sedan meddelade Elon Musk att det var dags att pensionera den blå fågel som blivit synonym med Twitter. Idag valde han helt skoningslöst att köra över fågeln och begrava den. Jupp, den lilla Twitter-fågeln är no more och nu är det istället ett X som ska symbolisera Twitter. Likt Elons andra projekt, är det just ett X som även får stå för hans mikroblogg. Om X står för X-rated, på grund av alla galna högertroll som samlats där och som pratar om att klimatkrisen är ett hittepå och borde ses som ytterst ovänligt för barn, eller om det står för den Xenofobiska stämning som förpestat plattformen de senaste åren förtäljer dock inte historien.

Popmuzik Lover Patreon

Händelsen fick mig inte helt oväntat kanske att tänka på Staffan Hellstrands hit Lilla fågel blå från 1993.
Låten i sig är tagen från albumet Regn och är lite av en uppföljare till låten Hela himlen svart som fanns med på föregående albumet Eld. På singeln sjunger Hellstrand om en gammal vän som drabbades av schizofreni.

Personligen var låten ingen stor favorit för mig när den kom. Men Hellstrand kammade hem en Grammis för årets låt, så uppenbarligen var det mig det var fel på där. Det kunde kanske också hänga på att låten spelades orimligt mycket på radion det året, så det blev snabbt en låt att inte uppskatta om man hellre ville ha synthig pop. Nu skulle jag nog säga att det är en bra poplåt med sina stråkar och sköna driv. Så inga onda tankar om varesig Hellstrand eller Lilla fågel blå idag.

Men tragiskt det där med Twitter. En plattform som var så kul att vara på genom åren, men som nu är ett minfält av galningar. Själv har jag sedan ett tag gått över till Mastodon, som är något mer sansat och har samma känsla som Twitter hade i början, där man pratade med okända människor och skapade kontakter. Det var ju det som gjorde Twitter unikt och kul.
Den tiden är förbi på den plattformen, så jag kan rekommendera dig att testa på Mastodon istället.

Har du skaffat Mastodon? Så kan du följa bloggen via denna länk, samt mig personligen här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011