Ett mjölkpaket vid namn Milky, har ett meddelande på ena sidan om att Graham Coxon är en saknad person. Familjen är helt förstörda och det lilla mjölkpaketet ger sig ut för att leta rätt på honom. Det är grundstoryn i den underbart charmiga videon till låten Coffee and TV med den brittiska gruppen Blur.
I videon upptäcker vi att världen är uppenbarligen fyllt av faror för ett tetrapack. Allt från trafik, djur och oaktsamma människor som uppenbarligen inte vill något annat än att mosa det lilla mjölkpaketet.

Svensk Pop Apple Music

Coffee and TV är tagen från albumet 13 från 1999 och producerad av William Orbit. För texten står Graham Coxon och låten handlar i grunden om hans kamp med alkoholism. Hur han efter att ha slutat dricka kunde varva ner genom att titta på tv över en kopp kaffe istället och skriva låtar.

Bakom videon står regi- och producentduon Hammer & Tongs, som består av regissören Garth Jennings och producenten Nick Goldsmith.
Videon i sig hyllades när den kom och fick bland annat pris för bästa musikvideo under NME Awards och MTV Europe Awards. Den har senare även hamnat högt på listor över de bästa videor någonsin.

Coffee and TV är en av mina absoluta favoritlåtar med Blur. Den hänger där uppe tillsammans med The Universal från albumet The Great Escape. Det gjorde ju heller inte ont att låten var med på soundtracket till filmen Cruel Intentions, som är lite av en favoritfilm. En film som för övrigt är fylld med lysande låtar och kaxiga repliker. (Där hittar du även låten Addictive med Faithless som tyvärr bara finns på den samlingen – vilket gör albumet värd att köpa i iTunes).

Du kan se Blur spela under Way Out West i Augusti. Enligt setlisten från tidigare spelningar under sommaren verkar det som även vi kommer att få höra just Coffee and TV även i Slottsskogen. Lycka!

Blur

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011