Efter att ha släppt singeln Told you i höstas är nu den australiensiska musikern, filmskaparen och modellen Marcelo De La Vega aktuell med Broke & criminal som släpps tillsammans med en musikvideo.

Låten i sig är tagen från kommande debut-EP:n Conversation och kom till efter ett uppbrott mellan sångaren och hans flickvän.

Broke & criminal var en riktigt konstig och svår låt att skriva. Jag skrev den efter att jag och min flickvän gjort slut. Jag fick reda på att hon hade varit otrogen mot mig och jag var sårad och arg. Några månader efter att vi gick isär träffades vi på en fest. Jag fick senare reda på att hon fortfarande var med sin dåvarande nya pojkvän. Det var en exceptionellt svår och konfronterande tid, för alla de känslor jag tidigare känt hade nu även börjat påverka någon annan. Broke & criminal är en reflektionssång om den här tiden och den ilska som följde med den. ”

Videon till Broke & criminal är inspirerad av Tarantinos filmer och där får vi följa ett par som är på flykt från rättvisan efter att ha mördat en del personer.

”Karaktärerna är baserade på Mickey och Mallory Knox från Natural Born Killers och vi ser dem med en stulen bil, ett hus de har brutit sig in i och hur de lever utanför samhället i sin egna romantiska värld. Karaktären som jag spelar är besatt av tjejen och kommer att göra vad som helst för henne, och det fortsätter från klippet till Told you när den galna tjejen som dansar på gatan och ser moln plockar upp mig i slutet.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply