A.S. Fanning fortsätter att imponera med sina singlar från kommande albumet Mushroom Cloud. Albumet i sig släpps den 26:e Maj och det gör att irländaren här hinner släppa singeln Haunted en vecka innan albumet dimper ner i våra streamingstjänster.

Skicka in din musik

Haunted bjuder oss på klassisk indiepop. Stark melodi och arrangemang med Fannings baryton-sång som svävar över det hela. På låten funderar sångaren på klimatförändringarna och hur de gör att vi inte kan planera för vår egna framtid.

Om singeln berättar sångaren:

“Den här låten handlar delvis om Hauntology, vilket är ett lite knepigt begrepp som jag inte är säker på att jag själv förstår helt och hållet. Jag läste en hel del från Mark Fisher när jag skrev den, och han talar om “framtidens långsamma annullering” och att nuet hemsöks av annullerade framtider. Delvis på grund av att tidigare uttryck och former av det förflutna så ofta upprepas att nuet förefaller en aning overkligt – musik, TV, film, konst och mode skapar alla ett slags deja vu där allting ser och låter märkligt bekant.

Jag tänkte också på klimatförändringarna och det mycket reella perspektivet att vår framtid kan komma att förstöras genom någon form av samhällskollaps. Detta hotar oss numera på ett sätt som gör det mycket svårt att föreställa sig framtiden eller planera för den, vilket kan vara en förlamande känsla. Jag använder repliken “run aground in time” i låten, men det finns något nästan befriande med känslan av att inte ha någon framtid att tänka på, och jag tycker att låten är en av de mest optimistiska på albumet.”

A.S. Fanning

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011