Produktiv är han, Tomas Rimeika. Efter att ha släppt EP:n Jag sprang ut på Åmålsvägen för knappt en månad sedan är det dags att leverera ännu en låt i form av Sjunga högt. En euforisk poplåt, som är som gjord att just sjunga högt till. Saken är att Tomas skrev Sjunga högt till en vän som mått dåligt under många år, men som nu ser ljuset. Med låten ville Tomas peppa sin vän och nu när han släpper den till allmän beskådning kan den peppa oss alla.

DOLBY ATMOS

Sjunga högt känns som den perfekta låten inför sommarens festivaler och spelningar. Du vet, den där låten som drar igång festen och får hela publiken, ända bak till killen vid utgången som bara kom för ölens skull, att sjunga med.
Med andra ord är det bra att Tomas är såpass produktiv. Så vi hann få denna upplyftande poplåt att sjunga och dansa in våren tillsammans med.
Tack Tomas.

Videon till Sjunga högt är filmad av Daniel Askås och Linus Grötting, samt inspelad i Säffle.
Resultatet är en riktigt härlig musikvideo som har samma lekfulla känsla som låten i sig, skulle jag säga.
Premiär för videon är det här i bloggen och jag bad Tomas berätta lite för oss om arbetet med videon som du kan läsa innan du klickar igång Sjunga högt.

Det blev en del cykling i videon. Hur är Säffle som cykelstad? 

Säffle är episk som cykelstad. Det finns noll 40+-män i lycra som typ kör över en i hetsen att komma till jobbet, en sån man mejade nästan ner mig när jag gick över gatan i Stockholm en gång. Istället finns många ljuva vyer över Byälven och broar och numera cykelväg ända till Guttane. Bara en sån sak. 

Hur jobbade ni fram storyn till videon så den blev resultatet vi nu får se? 

Jag och min guru Daniel Askås satt på en pizzeria på Perssons gränd i januari. Hade en idé om att jag skulle göra auditions hos olika band. Daniel tyckte att jag skulle ta över helt i replokalen på min första audition hos The Röjers. Alltså vara så dominant att de andra skulle få ovibb och säga nej till mig direkt. Daniel har ju spelat i band med mig under min kanske mest dryga period i livet, dvs mina sena tonår, så han talade väl av egen erfarenhet haha. Eftersom låten är så pepp fick jag sedan idén att vi GIVETVIS skulle ha en dansscen på slutet, som i en indie-musikal. Så då ringde jag Malin som är lärare på Kulturskolan och hon fick med dansarna på tåget. 

Vad är din personliga relation till de olika band som du gör auditions inför i videon och berätta gärna lite om The Röjers och Pända. 

The Röjers är ett episkt band från olika delar av stan + Långserud vars låtskrivare Simon jag känner sen förra året. Halva bandet går fortfarande på gymnasiet så de har en sund juvenil vibb. Simon spelar ibland gitarr med mig live. När The Röjers var förband till mig med band i Åmål för två veckor sen gjorde de en cover på min singel Ta mig vilket nog var den första cover jag hört av en av mina låtar. Underbart. Pända dök upp på min Bygdegårdsturné, i Kärrholmens bygdegård var det, och så snackade vi och jag gillar verkligen deras stil och musik. Vi har en collab på gång, så hoppas på gemensamt släpp med dem senare i år. Såg dem sedan när de var förband till Jelassi på Medis – alltså Medis i Säffle – och gillade dem då ännu mer. 

Jag ville ha med båda grupperna i musikvideon för att lyfta lokala artister och visa mina vänner att återväxten är säkrad. 

Sen spelar vi ju in videon backstage på Medis i Säffleoperans lokaler som jag ju sjunger om i låten, för att påminna folk om hur bra den föreningen är också.

Du avslutar videon med ett härligt dansnummer tillsammans med Kelly-gruppen. Hur skulle du bedöma dina chanser att vara med i Let’s Dance efter detta? 

Enorma. Och om jag skulle komma med skulle jag ta med hela Kellygruppen och så skulle vi bryta parnormen i dans, och ta tittarna med storm i episka gruppdansnummer. Det skulle bli startskottet på en ny dansvåg – i rakt nedstigande led från The TwistThe LocomotionMacarena – etc, och denna dansvåg bryter den konservativa tidsanda som råder i landet. Folk kommer börja dansa i grupp spontant vilket gör att vi öppnar gränserna och blir mer kärleksfulla helt enkelt. Folkhemmet 2.0 liksom. 

Detta bygger dock på att jag kommer med. Så jag ber härmed Popmuziks alla läsare att mejla TV4. Tack på förhand.

Bästa minnet från inspelningen? 

Att det var superbra väder 8 mars när vi spelade in dansscenerna. Resten av videon är nämligen inspelad 18 februari i superbra väder. Så hade det varit dåligt väder 8 mars hade liksom finalkänslan kommit av sig. Men nu sken solen episkt i marseftermiddagen och fick Säffleteglet att rodna och oss att stråla ännu mer i vårens gryning. Och gemenskapen med The Röjers, Pända och Kellygruppen såklart. Så kul att få göra detta tillsammans. Vi kommer sjunga högt.

Tomas Rimeika

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011