Karolina Hörwing inspirerades av artister som Lisa Nilsson, Melissa Horn och Ted Gärdestad under sin uppväxt. Nu, efter att ha bott i USA under några år, kände hon att tiden var mogen att själv släppa musik vilket hon gör under artistnamnet Charlie Hay.

Det var i våras under lockdown, när hennes möjligheter att resa tillbaka till Sverige försvann som sångerskan skrev I mina drömmar. Hennes första låt på svenska efter att tidigare bara skrivit på engelska.

”Det var saknaden och nostalgin som fick mig att börja skriva på svenska.”

Resultatet är vacker och behaglig vispop där Charlie Hay sjunger om en förlorad kärlek. Allt framfört tillsammans med ett piano och där sångerskans uttrycksfulla röst verkligen imponerar.

”Jag har alltid haft svårt att vara sårbar, men att skriva om det har alltid hjälpt. Idag känner jag hur otroligt viktigt det är att vara ärlig med sig själv, och att tillåta sig känna känslorna för att kunna processa och släppa. Och att våga visa att man inte alltid är på topp. Så den här låten är för alla som bara behöver en stund för att känna.” 

Så välkomna Charlie Hay upp på scenen och lyssna på debutsingeln här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply