Karolina Hörwing inspirerades av artister som Lisa Nilsson, Melissa Horn och Ted Gärdestad under sin uppväxt. Nu, efter att ha bott i USA under några år, kände hon att tiden var mogen att själv släppa musik vilket hon gör under artistnamnet Charlie Hay.

Svensk Pop Apple Music

Det var i våras under lockdown, när hennes möjligheter att resa tillbaka till Sverige försvann som sångerskan skrev I mina drömmar. Hennes första låt på svenska efter att tidigare bara skrivit på engelska.

”Det var saknaden och nostalgin som fick mig att börja skriva på svenska.”

Resultatet är vacker och behaglig vispop där Charlie Hay sjunger om en förlorad kärlek. Allt framfört tillsammans med ett piano och där sångerskans uttrycksfulla röst verkligen imponerar.

”Jag har alltid haft svårt att vara sårbar, men att skriva om det har alltid hjälpt. Idag känner jag hur otroligt viktigt det är att vara ärlig med sig själv, och att tillåta sig känna känslorna för att kunna processa och släppa. Och att våga visa att man inte alltid är på topp. Så den här låten är för alla som bara behöver en stund för att känna.” 

Så välkomna Charlie Hay upp på scenen och lyssna på debutsingeln här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011