Med hjärtat i handen är låten som får inleda Robert John David album Ett steg tillbaka. Det blir tredje albumet på lika många år för sångaren som tidigare släppt Nr. 1 samt Livet Är Enkelt.

Men just Med hjärtat i handen ger lyssnaren bra indiepop från Göteborg. Blås och en upplyftande känsla i arrangemanget samtidigt som det är en text om olycklig kärlek. Kontraster är ju alltid fint i musik tycker jag.

Om låten berättar Robert John David:

Med hjärtat i handen är en låt jag skrivit tillsammans med Isak Serholt (Tall White Oak). Isak skickade en låttext och skrev att jag fick göra vad jag ville med den, jag tog tag i gitarren samma dag och på en halvtimma föddes denna spralliga och ungdomliga sång. För mig som då inte skrivit texten tolkar jag texten som en beskrivning av en lite barnslig förälskelse. En sån de flesta nån gång haft i unga dagar. Man försöker sexa sig och spela Romeo men det hela faller platt, ändå kan du inte släppa personen och plötsligt har du tappat bort dig själv. Det är ändå något romantiskt med att vara olyckligt kär. En sak med låten är lite rolig, en textrad blev nåt helt annat pga Isaks dyslexi. Raden, ”låt romeo villa och spela sig själv” har ett för mycket L i sig. Men för mig som läste just villa tolkade jag raden som att Romeo gick vilse i jakten på Julia, så han fick stanna inne och onanera.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply