I våras släppte Ben Potts singeln Golden years. Nu har singeln fått en knippe remixer som blev till en hel EP. Bland de olika producenterna som remixat låten hittar vi Popmuzik-favoriterna Febern som även fått äran att inleda remix-EP:n.

Svensk Pop Apple Music

Här bjuder Anton Jonsson och Erik Gotfredsen oss på en somrig och skönt medryckande tolkning av låten. Varma synthar och funkiga gitarrer sätter verkligen en nostalgisk prägel på remixen.

Jag bad Anton och Erik att berätta lite mer om remixen:

”Vår inställning till remixer är att man ska sätta en personlig prägel på det och inte ta allt för stor ”hänsyn” till originalet. Om det betyder att det blir en helt annan låt med nya melodier, ackord och känsla så är det så det får bli. Vi ville såklart att låten skulle få lite 80-tals Miami- och discojuice på sig först och främst. Sedan tyckte vi att det var intressant att göra verserna mer melankoliska än på originalet i kontrast till den peppiga hooken som får oss att tänka lite på The Neverending story. Från mörker till ljus och från ljus till mörker.

Det var en utmaning men väldigt kul att jobba med sång som är anpassat efter en EDM-struktur där det inte finns någon refrängsång.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011