I våras släppte Ben Potts singeln Golden years. Nu har singeln fått en knippe remixer som blev till en hel EP. Bland de olika producenterna som remixat låten hittar vi Popmuzik-favoriterna Febern som även fått äran att inleda remix-EP:n.

Här bjuder Anton Jonsson och Erik Gotfredsen oss på en somrig och skönt medryckande tolkning av låten. Varma synthar och funkiga gitarrer sätter verkligen en nostalgisk prägel på remixen.

Jag bad Anton och Erik att berätta lite mer om remixen:

”Vår inställning till remixer är att man ska sätta en personlig prägel på det och inte ta allt för stor ”hänsyn” till originalet. Om det betyder att det blir en helt annan låt med nya melodier, ackord och känsla så är det så det får bli. Vi ville såklart att låten skulle få lite 80-tals Miami- och discojuice på sig först och främst. Sedan tyckte vi att det var intressant att göra verserna mer melankoliska än på originalet i kontrast till den peppiga hooken som får oss att tänka lite på The Neverending story. Från mörker till ljus och från ljus till mörker.

Det var en utmaning men väldigt kul att jobba med sång som är anpassat efter en EDM-struktur där det inte finns någon refrängsång.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.